Indrukwekkende docu Ankie, de Olympische weduwe zondag en maandag te zien op NPO 1

Indrukwekkende docu Ankie, de Olympische weduwe zondag en maandag te zien op NPO 1
50 jaar na de terroristische aanslag in München

Kijktip :

Zondag 4 en maandag 5 september zendt NPO 1 het documentaire-tweeluik Ankie, de Olympische weduwe uit. Decennialang hielden de Duitse autoriteiten de archieven op slot over de Palestijnse terreuraanslag tijdens de Olympische Spelen in München 1972. Twan Huys en Evert-Jan Offringa presenteren in deze docu nieuwe en spraakmakende feiten over het Olympische bloedbad.

Ankie, de Olympische weduwe gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Terroristen
Acht Palestijnse terroristen gijzelen elf Israëlische atleten in hun appartementen in het Olympisch Dorp. Twee atleten worden direct vermoord, de andere negen komen om het leven tijdens de ontknoping van het drama op een vliegveld vlak buiten München. Twan Huys volgt de Nederlandse Ankie Spitzer. Zij is de vrouw van een van de omgekomen atleten, de Israëlische André Spitzer.

Antwoorden
Ankie Spitzer blijft na de moord op haar man achter met haar dochtertje Anouk van twee maanden oud. Zij strijdt al vijftig jaar voor antwoorden op haar belangrijkste vragen en wordt daarbij voortdurend tegengewerkt door de Duitse autoriteiten. Deze documentaire biedt een onthullende en onthutsende inkijk in de gebeurtenissen tijdens en na deze terreuraanslag op de Olympische Spelen.

De documentaire Ankie, de Olympische weduwe is zondag 4 en maandag 5 september rond 21.20 uur te zien op NPO 1. Na afloop kun je de docu Ankie, de Olympische weduwe terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's