Recensie: in Soof 3 sluit Lies Visschedijk het kookboek met bitterzoet afscheid

Recensie: in Soof 3 sluit Lies Visschedijk het kookboek met bitterzoet afscheid
Trilogie stopt met lach en dikke traan

Film :

Vanaf 15 september is de film Soof 3 te zien in de bioscoop. Actrice Lies Visschedijk heeft aangegeven wel klaar te zijn met haar geliefde karakter, maar na het zien van het derde deel wil je eigenlijk alleen maar meer. Lees hier de filmrecensie van Soof 3.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Vier het leven, ook als het even geen feestje is
Het gaat goed met het leven van Soof. Ze is gelukkig, de Kooksoof loopt lekker en de kinderen zijn groot en klaar om uit te vliegen. Soof houdt als vanouds alle ballen in de lucht, voor iedereen. Op het moment dat ze slecht nieuws krijgt, komt dochter Sacha thuis en stelt haar verloofde voor. Soof grijpt het huwelijk van haar dochter met twee handen aan om haar kop in het zand te steken.

Bron: Dutch FilmWorks

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 79% | IMDb ★ n.n.b.

Deze derde film is iets minder luchtig dan de vorige twee films. In het nieuwe vervolg komt Soof er namelijk achter dat ze borstkanker heeft, een heftig onderwerp. Soof 3 is pittig, maar laat ook zien hoe tragisch het leven is. Toch moet je het leven blijven vieren en dat hebben de makers goed begrepen. Tussen de tranen door wordt er ook gelachen. Zo is er een hilarische scène met Quinty Trustfull als klant van restaurant Kooksoof, weet moeder Hansje (de prachtige actrice Anneke Blok) je zeker te raken en doet Fedja van Huêt het fantastisch als vader Kasper. Alle credits gaan naar de cast, met als stralend middelpunt Lies Visschedijk - die laat zien hoe je een heerlijke Nederlandse romcom moet maken. Vier sterren.

Cast
Naast Lies Visschedijk (Alles op Tafel) en Fedja van Huêt (Speak No Evil) zijn ook Anneke Blok (Moloch), Dan Karaty (Soof), Elise Schaap (Stromboli), Roos Dickmann (Razend) en Dick van den Toorn (Lang & gelukkig) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Anne de Clercq (Hallo Bungalow).

Vanaf 15 september 2022 is de film Soof 3 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: comedy, drama, romantiek. Tijdsduur: 111 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's