Heerlijke feelgood-comedy Julie & Julia woensdag te zien op RTL 8

Heerlijke feelgood-comedy Julie & Julia woensdag te zien op RTL 8
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Julie & Julia is geschreven en geregisseerd door Nora Ephron, de superster van de feelgood-comedy. Ook deze film past weer naadloos in die categorie en Ephron kreeg de beschikking over een fantastische cast. De film is woensdag te zien op RTL 8 en je kunt Julie & Julia streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Julie Powell is haar saaie leven beu en is op zoek naar een uitdaging. Wanneer ze het kookboek Mastering the Art of French Cooking van de populaire Amerikaanse televisiekok Julia Child in handen krijgt, besluit ze alle recepten uit het boek uit te proberen. De levens van Julie en Julia raken op deze manier verstrengeld en beide dames ontdekken dat met de juiste combinatie van passie, durf en boter alles mogelijk wordt.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Nora Ephron maakt van Julie & Julia een echt culinair feestje. Het verhaal klinkt tamelijk nietszeggend, maar krijgt in de uitwerking een onweerstaanbare charme met zich mee. Het is allemaal niet wereldschokkend of vernieuwend, maar de film voelt wél als een warm bad. Dat is te danken aan het uitstekende script van Ephron en het prachtige acteerwerk van de hoofdrolspelers. Meryl Streep kreeg zelfs een Oscarnominatie voor haar rol als Julia Child én ontving een Golden Globe Award.

Cast
Naast Meryl Streep (Don't Look Up) en Amy Adams (Hillbilly Elegy) zijn ook Stanley Tucci (Supernova) en Chris Messina (Birds of Prey) te zien in Julie & Julia. Deze film is geregisseerd door Nora Ephron (Sleepless in Seattle).

Julie & Julia (2009) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is woensdag 14 september om 20.25 uur te zien op RTL 8. Genre: comedy, drama. Speelduur: 123 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV