Recensie: Don't Worry Darling is gestolen mindfuck in visueel prachtige droomwereld

Recensie: Don't Worry Darling is gestolen mindfuck in visueel prachtige droomwereld
Met Harry Styles en Florence Pugh

Film :

Vanaf 22 september is de film Don't Worry Darling te zien in de Nederlandse bioscopen. Op de set was het niet allemaal pais en vree en op het Filmfestival van Venetië leek het soms wel onderhuidse oorlog tussen de acteurs, maar gelukkig zegt de titel genoeg. Lees hier de filmrecensie van Don't Worry Darling.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Alice en Jack Chambers
Alice is een huisvrouw in de jaren vijftig. Samen met haar man Jack woont ze in een utopische, experimentele gemeenschap. Aan de idylle komt een einde als Alice zich zorgen begint te maken over het glamoureuze bedrijf van haar man, dat verontrustende geheimen zou kunnen verbergen...

Harry Styles (Jack Chambers) en Florence Pugh (Alice Chambers) in de film 'Don't Worry Darling'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 65% | IMDb ★ 6,1

Zonder spoilers weg te geven: Don't Worry Darling heeft héél goed gekeken naar vele beroemde Hollywoodfilms en heeft het beste daarvan gejat om daarmee te pronken in deze visueel prachtige film. Slim natuurlijk, maar daardoor voelt de film niet origineel en fris aan. Grote ster van Don't Worry Darling is Florence Pugh (waanzinnig in Midsommar), die alles uit de kast trekt. Harry Styles is geen partij tegenover Pugh, alleen als hij boos wordt zie je iets van acteertalent. Uiteindelijk is deze productie van regisseur Olivia Wilde (die ook een belangrijke bijrol speelt) toch een lichte tegenvaller - mede door het slepende eerste ander half uur en de hooggespannen verwachtingen. Een kleine drie sterren.

Cast
Naast Florence Pugh (Midsommar) en Harry Styles (My Policeman) zijn ook Chris Pine (Wonder Woman 1984), Olivia Wilde (How It Ends), Dita Von Teese en Timothy Simons (Family Squares) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Olivia Wilde (Booksmart).

Vanaf 22 september is de film Don't Worry Darling te zien in de bioscoop. Genre: drama, mysterie, thriller. Tijdsduur: 122 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's