Nederland - Kenia live op tv (WK volleybal vrouwen)

Nederland - Kenia live op tv (WK volleybal vrouwen)
WK in Nederland en Polen

Sport :

Vrijdag (23 september) spelen de Nederlandse volleybaldames hun eerste wedstrijd op het WK volleybal, dat wordt georganiseerd door Nederland en Polen. Het duel Nederland - Kenia is vanaf 20.00 uur live te zien op NPO 3.

Verdeeld
Alle landen spelen hun eerste wedstrijd in Nederland (Arnhem), waarna de helft van de ploegen in Polen (Gdansk en Lodz) het toernooi vervolgt. Ook in de tweede ronde, kwartfinales en halve finales worden de wedstrijden over Nederland en Polen verdeeld. Gliwice is de derde speelstad in Polen. De Nederlandse volleybaldames spelen al hun wedstrijden in eigen land.

Poule
In ons land zijn Rotterdam (Ahoy), Apeldoorn (Omnisport) en Arnhem (GelreDome) de speelsteden. Nederland is ingedeeld in Poule A, samen met - naast Kenia - ook België, Italië, Kameroen en Puerto Rico. Italië is als nummer zes op de wereldranglijst én verliezend finalist van het WK in 2018 waarschijnlijk de moeilijkste tegenstander. Nederland staat zelf tiende op de wereldranglijst.

De wedstrijd Nederland - Kenia op het WK volleybal is vrijdag 23 september om 20.00 uur live te zien op NPO 3. De voorbeschouwing op NPO 3 begint om 19.25 uur.

Actuele video's

Meer actuele video's