Documentaireserie Heizel 1985 vanaf vrijdag te zien op Canvas

Documentaireserie Heizel 1985 vanaf vrijdag te zien op Canvas
Terug naar gruwelijke stadionramp

Kijktip :

Op 29 mei 1985 vond één van de meest tragische gebeurtenissen in de voetbalgeschiedenis plaats. Bij het zogeheten Heizeldrama vonden 39 supporters de dood. In de driedelige documentaireserie Heizel 1985 wordt teruggeblikt op deze fatale dag.

Brussel
De Vlaamse sportjournalist Frank Raes vertelt in Heizel 1985 het verhaal van het Heizeldrama, dat plaatsvond in het Heizelstadion in Brussel. Daar werd de Europa Cup I-finale tussen het Italiaanse Juventus en het Engelse Liverpool gespeeld. Voor de wedstrijd breken zware rellen uit in het stadion. In de paniek die volgt op het geweld laten 39 - vooral Italiaanse - supporters het leven.

Spelers
Ondanks de vele slachtoffers werd de wedstrijd toch gespeeld uit angst voor nog meer rellen en doden in geval van afgelasting. Frank Raes was bij de wedstrijd aanwezig en de gebeurtenissen maken diepe indruk op hem. In Heizel 1985 ontmoet Raes supporters, mensen van de ordediensten, hulpverleners, organisatoren, spelers, journalisten en anderen die net als hij getuige waren van het drama.

De driedelige documentaireserie Heizel 1985 is vanaf vrijdag 23 september wekelijks om 21.20 uur te zien op Canvas. Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Actuele video's

Meer actuele video's