Documentaire Bolsonaro: Brazil Under Pressure donderdag te zien op Canvas

Documentaire Bolsonaro: Brazil Under Pressure donderdag te zien op Canvas
Portret van rebelse president

Kijktip :

Sinds 1 januari 2019 is Jair Bolsonaro president van Brazilië. Al vóór zijn verkiezing was Bolsonaro het onderwerp van controverse. Hoe gaat het sindsdien in het Zuid-Amerikaanse land? Dat zien we in de documentaire Bolsonaro: Brazil Under Pressure.

Bijnamen
Sinds zijn aanstelling heeft Bolsonaro een reeks illustere bijnamen gekregen: 'Trump van de Tropen', de 'Cavalo' (oncontroleerbare ruiter), de ontwrichtende populist en zelfs 'De Mythe'. Met zijn anticommunistische uitspraken en provocerende taal over de Amazone, vrouwen en homoseksuelen heeft Bolsonaro veel vijanden gemaakt. Toch is hij veel complexer dan je zou vermoeden.

Portret
Gesteund door de verschillende conservatieve krachten in het land maakt Bolsonaro zich al klaar voor de verkiezingen van 2022. En hij twijfelt niet aan de uitkomst. "Ik verlaat het presidentiële paleis in 2027." Dit is het portret van een man die niemand had verwacht, maar die niet per toeval aan de macht kwam. Een man wiens reis het verhaal is van een uiterst verdeeld Brazilië.

De documentaire Bolsonaro: Brazil Under Pressure is donderdag 29 september om 21.20 uur te zien op Canvas. Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Actuele video's

Meer actuele video's