Recensie: The Woman King met een magistrale Viola Davis op oorlogspad

Recensie: The Woman King met een magistrale Viola Davis op oorlogspad
Van de makers van The Old Guard

Film :

Vanaf 13 oktober draait de film The Woman King in de Nederlandse bioscopen. Oscarwinnaar Viola Davis heeft haar sporen als actrice al dik verdiend, maar zet ook nu weer een fantastische rol neer. De film zelf is helaas iets minder perfect. Lees hier de filmrecensie van The Woman King.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"Her reign begins"
The Woman King is een historisch epos geïnspireerd op ware gebeurtenissen die plaatsvonden in het koninkrijk Dahomey, een van de machtigste staten van Afrika in de achttiende en negentiende eeuw. Het verhaal gaat over de Agojie, een volledig vrouwelijke krijgerseenheid die het Afrikaanse koninkrijk Dahomey beschermde en die bekend stond om hun vechtkunst en heldhaftigheid.

Actrice Viola Davis (Nanisca) in de film 'The Woman King'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 70% | IMDb ★ 6,6

De wereld zet zich schrap voor de blockbuster Black Panther: Wakanda Forever, maar voordat het zover is kunnen we eerst nog genieten van dit verhaal waarin vrouwen het voor het zeggen hebben. De cast is het grootste pluspunt, met naast een waanzinnige Viola Davis ook mooie rollen voor Bond-girl Lashana Lynch en Thuso Mbedu. Ook After-acteur Hero Fiennes-Tiffin is te zien in een totaal andere rol, wat een zegen is voor de hele filmindustrie en de bioscoopbezoeker. Zo legendarisch en episch als bijvoorbeeld Gladiator wordt The Woman King niet en de speelduur is te lang. Maar ben je fan van actrice Viola Davis, dan mag je dit toch echt niet missen. Drie sterren.

Cast
Naast Viola Davis (Ma Rainey's Black Bottom) en Thuso Mbedu (The Underground Railroad) zijn ook John Boyega (Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker), Lashana Lynch (No Time to Die), Sheila Atim (Pinocchio), Jordan Bolger (The Book of Boba Fett) en Hero Fiennes-Tiffin (After) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Gina Prince-Bythewood (Shots Fired).

Vanaf 13 oktober 2022 is de film The Woman King te zien in de bioscopen. Genre: actie, drama, geschiedenis. Tijdsduur: 125 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's