Recensie: Smile is de meest freaky horrorfilm van dit jaar

Recensie: Smile is de meest freaky horrorfilm van dit jaar
Met 13 Reasons Why-ster Sosie Bacon

Film :

Vanaf 29 september is de film Smile te zien in de Nederlandse bioscopen. Het lachen is je snel vergaan als je deze ijzingwekkende horrorfilm hebt gezien. Gratis tip: vermijd de trailer hieronder, want die geeft een paar perfecte schrikeffecten weg. Lees hier de filmrecensie van Smile.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Dr. Rose Cotter
Nadat ze getuige is geweest van een bizar, traumatisch incident waarbij een patiënte betrokken was, begint Dr. Rose Cotter beangstigende gebeurtenissen te ervaren die ze niet kan verklaren. Rose moet haar verontrustende verleden onder ogen zien om te overleven en te ontsnappen aan haar vreselijke en gruwelijke nieuwe realiteit.

Actrice Sosie Bacon (Rose Cotter) in de film 'Smile'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 80% | IMDb ★ 7,0

Na het zien van deze toch wel erg zenuwachtige horrorfilm ben je zelf ook vervloekt en wil je alleen maar evil-glimlachen. Nieuw is het allemaal niet, maar Smile doet een aantal dingen erg goed. Na het sterke intro met de waanzinnige vuurrode letters weet je al dat je naar iets goeds gaat kijken. De uitmuntende camerabeelden, muziek en sfeer maken Smile soms bloedstollend spannend. Het lugubere kinderverjaardagsfeest, een waanzinnige "auto en zus" scène en een over-de-top finale zijn voor horrorliefhebbers best genieten. De geslaagde horrorfilm met actrice Sosie Bacon als boegbeeld is gegarandeerd schrikken met een dodelijke glimlach. Vier sterren.

Cast
Naast Sosie Bacon (13 Reasons Why) en Caitlin Stasey (Fantasy Island) zijn ook Kyle Gallner (Prey) en Rob Morgan (Just Mercy) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Parker Finn (Laura Hasn't Slept).

Vanaf 29 september 2022 is de film Smile te zien in de bioscoop. Genre: horror. Tijdsduur: 115 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's