Recensie: Good Luck To You, Leo Grande is frisse komedie over twijfelend stel

Recensie: Good Luck To You, Leo Grande is frisse komedie over twijfelend stel
Met Emma Thompson en Daryl McCormack

Film :

Vanaf donderdag 13 oktober draait de nieuwe film Good Luck To You, Leo Grande in de Nederlandse bioscopen. Komedies bestaan de laatste tijd toch vooral uit een opeenstapeling van clichés, maar deze film laat zien hoe makkelijk het is om er echt iets fris van te maken. Lees hier de filmrecensie van Good Luck To You, Leo Grande.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Wat is goede seks?
Het verhaal gaat over gepensioneerde onderwijzeres Nancy Stokes, zij heeft geen idee wat goede seks is. Hoe het ook zij, Nancy is er vrij zeker van dat ze het nog nooit heeft gehad, maar ze is vastbesloten om daar eindelijk iets aan te doen. Ze heeft zelfs een plan...

Emma Thompson als Nancy Stokes en Daryl McCormack als Leo Grande in 'Good Luck To You, Leo Grande'. Bron: Cornerstone Films

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 77% | IMDb ★ 7,2

Het is blijkbaar dus toch nog mogelijk om frisse komedies met een goed script te maken. Na The Unbearable Weight of Massive Talent, die wat groter van schaal was, is ook deze film er eentje van de bovenste plank. De film draait vernamelijk om Emma Thompson, die eindelijk de kans krijgt om te laten zien wat een vakvrouw ze is en waarom ze eigelijk meer zal moeten shinen. De film is relatief klein vergeleken met bijvoorbeeld Massive Talent, want het verhaal speelt zich voornamelijk af in de toch enigszins treurige hotelkamer. Toch blijft het verhaal zichzelf vaak genoeg vernieuwen en verbeteren, dat het leuk en bij vlage hilarisch blijft. De onzekerheden van beide 'lovebirds' blijft centraal staan, en dat doet deze film goed. 4 sterren.

Cast
Naast Emma Thompson (Cruella) en Daryl McCormack (Pixie) spelen ook Isabella Laughland (Now Is Good) en Lennie Beare in deze film. Deze productie is geregisseerd door Sophie Hyde (Animals).

Vanaf 13 oktober 2022 is Good Luck To You, Leo Grande te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: komedie. Tijdsduur: 97 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's