Bizarre en schokkende horrorfilm Midsommar zaterdag te zien op RTL 7

Bizarre en schokkende horrorfilm Midsommar zaterdag te zien op RTL 7
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Na de release van Hereditary wisten we in ieder geval één ding zeker: van Ari Aster hoeven we geen 'doorsnee' horrorfilms te verwachten. Ook zijn tweede speelfilm Midsommar verdeelde het publiek tot op het bot - maar het is niets minder dan een uniek meesterwerk. Je ziet deze film zaterdag op RTL 7 en je kunt Midsommar streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Christian is uitgekeken op zijn relatie met Dani. Zijn vrienden moedigen hem aan om het uit te maken, maar dan gooit een tragisch incident roet in het eten. Als Christian en zijn vrienden vervolgens afreizen naar een afgelegen gemeenschap in Zweden om daar de zomer door te brengen, voelen ze zich verplicht om Dani mee te vragen. Eenmaal in Zweden raakt de groep betrokken bij rituele praktijken die hun verstand volledig te boven gaan.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Midsommar werd bij de release bedolven onder kritiek van horrorfans. Zie hier de gevolgen van de 'jump scare'-inflatie, waarbij goed gemaakte producties niet meer de reputatie krijgen die ze verdienen. Midsommar is namelijk een horrorpareltje die onherroepelijk onder je huid gaat zitten - als je hier tenminste voor open staat. Ari Aster neemt ons mee naar een zonovergoten Zweden (een unieke setting voor een horrorfilm) en sleept zijn kijkers mee in een bizarre cult, die naarmate de film vordert steeds akeliger wordt. Een bizarre horrorfilm die daadwerkelijk shockeert.

Cast
Naast Florence Pugh (Don't Worry Darling) en Will Poulter (The Revenant) zijn ook Jack Reynor (Sing Street) en William Jackson Harper (Dark Waters) te zien in Midsommar. Deze film is geregisseerd door Ari Aster.

Midsommar (2019) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is zaterdag 29 oktober om 21.45 uur te zien op RTL 7. Genre: horror. Speelduur: 148 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's