Recensie: SAS Rogue Heroes is dijk van een oorlogsserie van makers Peaky Blinders

Recensie: SAS Rogue Heroes is dijk van een oorlogsserie van makers Peaky Blinders
Met Connor Swindells, Jack O'Connell en Alfie Allen

Film :

Vanaf 31 oktober is de serie SAS Rogue Heroes te zien op HBO Max. Liefhebbers van de betere oorlogsfilms, vlijmscherpe spionagethrillers en geschiedenis in het algemeen zitten helemaal goed met deze topserie met ijzersterke cast. Lees hier de serierecensie van SAS Rogue Heroes.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Who dares wins
Het is de zomer van het jaar 1941 en we bevinden ons in Caïro tijdens de Tweede Wereldoorlog. SAS Rogue Heroes geeft ons het gedramatiseerde verslag van de vorming van 's werelds grootste special forces-eenheid, de SAS. De ontstaansgeschiedenis vindt plaats onder buitengewone omstandigheden, in de donkerste dagen van de Tweede Wereldoorlog.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 80% | IMDb ★ 7,9

"Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, en het merendeel van de gebeurtenissen die het meest ongeloofwaardig lijken heeft echt plaatsgevonden." Met deze woorden start elke aflevering van SAS Rogue Heroes, naar het gelijknamige boek van historicus en schrijver Ben Macintyre. Het is smullen als acteurs Alfie Allen, Jack O'Connell en Connor Swindells samenkomen in een Britse serie waar je u tegen zegt. De sfeer, de rijke sets, de fijne cast en vlijmscherpe humor doen deze serie alleen maar goed. Een toffe geschiedenisles, die stoer en meedogenloos is. Een aanrader voor fans van ijzersterke oorlogsverhalen - maar nu in de woestijn. Vier sterren.

Cast
Naast David Stirling (Sex Education) en Dominic West (The Crown) zijn ook Alfie Allen (Game of Thrones), Sofia Boutella (Hotel Artemis), Jack O'Connell (Unbroken) en Connor Swindells (Emma) te zien in deze serie. Deze productie is gemaakt door Steven Knight (Taboo en Peaky Blinders).

Bron: HBO Max | BBC

Vanaf 31 oktober 2022 is de serie SAS Rogue Heroes te zien op HBO Max. Deze serie bevat 6 afleveringen van ongeveer 55 minuten. Genre: drama, oorlog, thriller.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV