Serierecensie: Candy is waargebeurde true crime met The Sinner-ster Jessica Biel

Serierecensie: Candy is waargebeurde true crime met The Sinner-ster Jessica Biel
Van de makers van de serie Hannibal en The Act

Film :

Sinds 12 oktober is de serie Candy te zien op Disney+. Na de ijzersterke misdaadserie The Sinner was het even rustig rond actrice Jessica Biel, maar ze is gelukkig terug in een zeer verontrustend verhaal over een bijna perfecte huisvrouw in de jaren tachtig. Lees hier de serierecensie van Candy.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Friday the 13th
Candy is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van moordenaar Candy Montgomery en haar slachtoffer, Betty Gore. Daarvoor gaan we terug naar het Texas van 1980. Candy is een huisvrouw en moeder die schijnbaar alles heeft: een liefhebbende echtgenoot met een goede baan, een dochter en een zoon en een mooi huis in de gloednieuwe buitenwijken. Maar wanneer de druk van conformiteit in haar toeneemt, schreeuwen haar acties om een beetje vrijheid. Maar wie vermoordde haar vriendin van de kerk met een bijl?

Beoordeling van Gid.tv: ★★★★

Entertainment-score: 70% | IMDb ★ 7,1

Het is weer geweldig: actrice Jessica Biel als de typische Amerikaanse huisvrouw Candy in een verhaal over een gruwelijke moord die de Verenigde Staten op zijn grondvesten deed trillen. Zonder spoilers weg te geven: halverwege de serie komt er een grote verrassing uit de auto stappen die eigenlijk niemand ziet aankomen. De opbouw van deze serie (inclusief sfeer, kleding, kapsels en make-up) is goud, want vanaf de eerste aflevering wil je weten wie dit gedaan heeft. Om Jessica Biel heen staan stuk voor stuk ijzersterke acteurs (Pablo Schreiber, Timothy Simons en Melanie Lynskey), die de serie nóg meer een boost geven. Een vlotte wegkijker met bloederige finale en een dikke aanrader. Vier sterren.

Cast
Naast Jessica Biel (A Kind of Murder) en Melanie Lynskey (Don't Look Up) zijn ook Pablo Schreiber (Halo) en Timothy Simons (Don't Worry Darling) te zien in deze serie. Deze productie is gemaakt door Nick Antosca (Chucky).

Actrice Melanie Lynskey (Betty Gore) en Jessica Biel (Candy Montgomery) in de serie 'Candy'

Vanaf 12 oktober is de serie Candy te zien op Disney+. Deze serie bevat 5 afleveringen van ongeveer 50 minuten. Genre: biografie, drama, misdaad.

Actuele video's

Meer actuele video's