Recensie: The Son met Hugh Jackman brengt loodzwaar en voorspelbaar drama

Recensie: The Son met Hugh Jackman brengt loodzwaar en voorspelbaar drama
De prequel op Oscarwinnaar The Father

Film :

Vanaf 10 november draait de film The Son in de Nederlandse bioscopen. Als ouder wil je het liefst dat je kinderen gelukkig, gezond en blij zijn. Helaas kan dat balletje soms héél anders rollen. Lees hier de filmrecensie van The Son.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Depressie
Een succesvolle advocaat Peter, met een nieuwe vrouw en kind, stemt ermee in om voor zijn tienerzoon Nicholas uit een eerder huwelijk te zorgen nadat zijn ex zich zorgen maakt over het eigenzinnige gedrag van de jongen.

Acteur Hugh Jackman (Peter) in de film 'The Son'

Beoordeling van Gids.tv: ★★½

Entertainment-score: 60% | IMDb ★ 6,3

Schrijver-regisseur Florian Zeller won een Oscar voor zijn verfilming van zijn toneelstuk The Father, dat een angstaanjagend maar imponerend beeld van dementie laat zien. Deze film gaat over de mentale aandoening depressie. Ook van deze film is het onderwerp zeker actueel en voor sommige mensen een taboe. Aan hoofdrolspelers Hugh Jackman, het soms overdreven Amerikaanse moederhart van actrice Laura Dern en de sterke rol voor Vanessa Kirby ligt het allemaal niet, die doen wat ze kunnen, je zou zelfs kunnen zeggen dat Jackman de film echt maakt. Acteur Zen McGrath is als zoon Nicholas niet altijd overtuigend in zijn belangrijke rol en de film bouwt op naar een zeer voorspelbare finale. Wel zien we Sir Anthony Hopkins kort voorbij komen, wat de cirkel weer mooi rond maakt. Zeker niet zo geslaagd als zijn onvergetelijke voorganger. 2,5 ster.

Cast
Naast Hugh Jackman (Reminiscence) en Laura Dern (Jurassic World Dominion) zijn ook Vanessa Kirby (Pieces of a Woman), Zen McGrath (Risen) en Anthony Hopkins (The Two Popes) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Florian Zeller (The Father).

Vanaf 10 november 2022 is de film The Son te zien in de bioscopen. Genre: drama. Tijdsduur: 123 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's