Docu Fotograaf Latif Al Ani - De onzichtbare schoonheid van Irak woensdag op NPO 2

Docu Fotograaf Latif Al Ani - De onzichtbare schoonheid van Irak woensdag op NPO 2
Portret van unieke fotograaf

Kijktip :

Woensdag (16 november) is op NPO 2 de documentaire Fotograaf Latif Al Ani - De onzichtbare schoonheid van Irak te zien, in een nieuwe aflevering van Close Up. Deze documentaire schetst een portret van een bijzondere fotograaf.

Fotograaf Latif Al Ani - De onzichtbare schoonheid van Irak gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Oorlog
De afgelopen decennia is Irak geteisterd door oorlog, bomaanslagen en terreur. Na de aanslagen van 11 september 2001 vielen de Verenigde Staten het land binnen, omdat dictator Saddam Hoessein ervan verdacht werd massavernietigingswapens in zijn bezit te hebben. Voordat oorlogen zijn vaderland in een slagveld veranderden, fotografeerde Latif Al Ani zijn land maar liefst dertig jaar lang.

Vredig
De afgelopen jaren reisde hij op 86-jarige leeftijd door Irak, op zoek naar de mensen en plaatsen die hij in het verleden fotografeerde. Hij deelt zijn foto's van vroeger met de huidige inwoners van het land, die niet kunnen geloven dat hun land er ooit mooi en vredig uitzag. Deze mensen zijn opgegroeid met de oorlogen die het land nu zo kenmerken.

De documentaire Fotograaf Latif Al Ani - De onzichtbare schoonheid van Irak is woensdag 16 november om 22.40 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Fotograaf Latif Al Ani - De onzichtbare schoonheid van Irak terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's