Woensdag in Op1: Humberto Tan combineert zijn twee liefdes

Woensdag in Op1: Humberto Tan combineert zijn twee liefdes
De gasten van woensdag 16 november

Kijktip :

Woensdagavond presenteren Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op woensdag 16 november.

Onderwerpen Op1 van woensdagavond 16 november

  • Han ten Broeke, directeur van The Hague Center for Strategic Studies, praat ons bij over de internationale politiek. Hoe groot zijn de kansen van Donald Trump op een tweede presidentschap? En wat is de impact van de raketinslag in Polen, die van Oekraïens luchtafweer lijkt te komen?

  • Humberto Tan combineerde de twee dingen die hij het liefste doet: interviewen en fotograferen. In ruim drie jaar tijd trok de presentator het land door om honderdjarigen te vragen naar hun gelukkigste momenten, grootste angsten en diepste dromen. In het boek ‘Morgen gaat het beter’ verzamelde Humberto de foto’s en interviews van de honderd geportretteerden.

  • Een half miljoen mensen heeft regelmatig honger. En daarom springt het Rode Kruis de overheid bij. De hulpverleningsorganisatie wil met voedselpakketten en boodschappenbonnen de arme gezinnen helpen. Vanavond in Op1 vertelt hoofd nationale hulp Rode Kruis Heleen van den Berg waarom de hulp noodzakelijk is in ons welvarende land.

  • Wel of niet kijken? Komende week begint het WK in Qatar, maar voor veel Nederlanders botst de manier waarom het toernooi tot stand kwam met de liefde voor het spelletje.Hugo Borst en Clairy Polak kiezen voor een middenweg; ze gaan wel kijken, maar zetten in hun podcast ‘Het WK-Wegkijken’ alle schaduwkanten van het toernooi nog even op een rijtje.

  • Gisteren vierde Jan Terlouw alweer zijn 91ste verjaardag. Ter ere van dat jubileum komt de schrijver vandaag met het boek ‘Wankele Wereld’, waarin hij zijn zorgen uit over het klimaat en oproept tot echte inzet voor duurzaamheid. Wat moet er volgens Terlouw gebeuren?

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering en de beste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's