Donderdag 24 november in Frontlinie: China bedreigt Taiwan

Donderdag 24 november in Frontlinie: China bedreigt Taiwan
Zullen de Chinezen toeslaan?

Kijktip :

Terwijl de oorlog tussen Oekraïne en Rusland maar voort blijft duren, ontstaan er in Azië nieuwe spanningen. De dreiging van China om Taiwan in te nemen wordt steeds heftiger. Donderdag besteedt Frontlinie aandacht aan deze gevoelige kwestie.

Frontlinie over China en Taiwan gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Identiteit
Floris-Jan van Luyn onderneemt een zoektocht naar de diffuse Taiwanese identiteit en houdt Nederland een spiegel voor: wat doen wij voor Taiwan? Omdat 95 procent van de Taiwanezen Chinese roots heeft, voelt de oudere generatie zich meer verbonden met China dan de jonge Taiwanezen. In hoeverre mogen die laatste zich volmondig Taiwanees voelen?

Training
Ook onderzoekt Van Luyn wat Taiwan doet om zich voor te bereiden op een mogelijke aanval van China. Hij bezoekt een militaire training voor burgers met speelgoedgeweren. Daarnaast spreekt Van Luyn de makers van een satirisch programma waarin China en Xi Jinping belachelijk worden gemaakt. Hoe gevaarlijk is dit?

Frontlinie is donderdag 24 november om 20.30 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Frontlinie terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV