Recensie: Strange World brengt leuk avontuur en mooie animatie voor het hele gezin

Recensie: Strange World brengt leuk avontuur en mooie animatie voor het hele gezin
Met de stemmen van Jake Gyllenhaal, Lucy Liu en Dennis Quaid

Film :

Vanaf 24 november is de film Strange World te zien in de Nederlandse bioscopen. Met deze splinternieuwe productie doet Disney haar jaarlijkse gooi naar de Oscar voor Beste animatiefilm. Gaat deze bizarre wereld volgend jaar beeldjes binnenharken? Lees hier de filmrecensie van Strange World.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"Journey to a place where nothing is as it appears!"
Een bijzondere reis diep in een onbekend en verraderlijk land, waar fantastische wezens wachten op de legendarische Clades - een familie van ontdekkingsreizigers wiens meningsverschillen hun nieuwste en verreweg meest cruciale missie dreigen omver te werpen.

Met de stemmen van onder andere Jake Gyllenhaal, Lucy Liu en Dennis Quaid in de animatiefilm 'Strange World'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 71% | IMDb ★ 5,1

De film Strange World introduceert een nieuwe legendarische familie van ontdekkingsreizigers: de familie Clade. We leren een aantal leuke karakters kennen. Met onder andere Ethan Clade, een openlijk homoseksuele tiener die verliefdheid is op Diazo. Ook een driepotige hond, een vreemde en gekke klodder en een leger moordzuchtige monsters. De film is geïnspireerd op de klassieke avonturenverhalen waarin helden opstaan en familiebanden worden versterkt in een kleurrijke en levensgevaarlijke wereld. Disney pakt uit met een hele fijne animatiefilm voor het hele gezin, maar ook met een animatiefilm die originaliteit en vernieuwing mist, iets dat we toch wel van Disney Animation gewend zijn. Een Oscar zal deze film daarom waarschijnlijk niet winnen. Drieënhalve ster.

Cast
De stemmen van Jake Gyllenhaal (Okja) en Jaboukie Young-White (C'mon C'mon) zijn ook Gabrielle Union (Fearless), Dennis Quaid (Innerspace) en Lucy Liu (Kung Fu Panda) zijn te horen in deze film. Deze productie is geregisseerd door Don Hall en Qui Nguyen (Raya and the Last Dragon).

Vanaf 24 november 2022 is de film Strange World te zien in de bioscopen. Genre: animatie, avontuur, familie. Tijdsduur: 102 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's