Recensie: The Swimmers is aangrijpend vluchtenlingendrama met de power van Sia

Recensie: The Swimmers is aangrijpend vluchtenlingendrama met de power van Sia
Met Manal Issa, Nathalie Issa en Matthias Schweighöfer

Film :

Vanaf 23 november is de film The Swimmers te zien op Netflix. Terwijl de eerste bommen vallen en kogels inslaan, besluiten twee zussen een levensgevaarlijke reis te maken terwijl hun geliefde thuisland Syrië moet dealen met een allesvernietigende oorlog. Lees hier de filmrecensie van The Swimmers.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Olympische Spelen
Het verhaal van de wonderbaarlijke en zware reis van de zwemmende zussen Yusra Mardini en Sarah Mardini, die als vluchtelingen uit het door oorlog verscheurde Syrië vluchtten naar de Olympische Spelen van het jaar 2016 in Rio.

Actrice Manal Issa (Sarah Mardini) in de film 'The Swimmer'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 70% | IMDb ★ 7,1

Met de krachtige nummers van de Australische zangeres Sia - Titanium en Unstoppable - wordt een waargebeurd verhaal vertelt met twee zussen in de hoofdrol: van vluchteling naar topsporter. Deze film geeft als zekerheid dat bij vlagen kippenvel en tranen gegarandeerd zijn. De cast is mooi, met naast Manal en Nathalie Issa in het tweede deel van de film een rol voor de sympatieke acteur Matthias Schweighöfer, die we steeds vaker in Hollywood producties terug zien. De makers hebben er voor gekozen om er een saus overheen te gieten die je normaal alleen bij Disney films ziet, dat voelt niet altijd goed. Desondanks toch een belangrijke film: drie sterren.

Cast
Naast Manal Issa (The Anger) en Nathalie Issa (Unforgettable Memory of a Friend) zijn ook Matthias Schweighöfer (Oppenheimer), Ali Suliman (The River) en James Floyd (No Man's Land) te zien in deze film.

Vanaf 23 november 2022 is de film The Swimmers te zien op Netflix. Genre: biografie, drama, sport. Tijdsduur: 134 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's