Recensie: Scrooge: A Christmas Carol is animatiefilm vol kleur, kitsch en Dickens

Recensie: Scrooge: A Christmas Carol is animatiefilm vol kleur, kitsch en Dickens
Met de stemmen van Luke Evans, Jessie Buckley en Olivia Colman

Film :

Vanaf 2 december is de film Scrooge: A Christmas Carol te zien op Netflix. Na het zien van de prachtige animatiefilm Klaus (2019) hebben we altijd zin in een nieuw kerstverhaal, ditmaal uit de oude doos en met een prachtige strik. Lees hier de filmrecensie van Scrooge: A Christmas Carol.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Verleden, Heden, Toekomst.
Op een koude kerstavond heeft de egoïstische vrek Ebenezer Scrooge nog één nacht om zijn verleden onder ogen te zien, en de toekomst te veranderen voordat de tijd om is.

Ebenezer Scrooge (Luke Evans) in de film 'Scrooge: A Christmas Carol'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 60% | Kerstsfeer: 69% | IMDb ★ 6,1

Ga mee op reis in het wereldberoemde kerstverhaal van Charles Dickens, ditmaal in de vorm van een animatiefilm met geweldige stemmencast. Naast topactrice Olivia Colman en Jessie Buckley doet de sympatieke Britse acteur Luke Evans (Beauty and the Beast) wat hij het liefste doet: zingen! De animatie zit vol met musical elementen, waardoor het af en toe misschien een beetje lijkt op Spirited, een recente Dickens-bewerking op Apple TV+. De lekkere vlotte nummers kijken wel leuker en lekkerder weg dan de overdreven zware ballads, die er ook in zitten. De kleurrijke animatie is bij vlagen mooi, maar je wordt eigenlijk nooit wegblazen. De cultklassieker van Dickens, inclusief de belangrijke levenslessen, in een soms wat overbodige nieuwe jas: we hadden hier meer van verwacht. Net aan een zesje: Drie sterren.

Cast
Naast Luke Evans (Beauty and the Beast) en Jessie Buckley (Men) zijn ook Olivia Colman (Empire of Light) en Jonathan Pryce (The Crown) te horen in deze animatiefilm. Deze productie is geregisseerd door Stephen Donnelly (Lost in Oz).

Vanaf 2 december 2022 is de film Scrooge: A Christmas Carol te zien op Netflix. Genre: animatie, musical, avontuur, familie. Tijdsduur: 97 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's