Recensie: Avatar: The Way of Water brengt nieuwe generaties en oude vijanden

Recensie: Avatar: The Way of Water brengt nieuwe generaties en oude vijanden
James Cameron maakt peperdure deel 2

Film :

Vanaf 14 december is de film Avatar: The Way of Water te zien in bioscopen. Het wachten is eindelijk voorbij: we gaan terug naar Pandora in volle glorie, met een budget van dik 350 tot 400 dollar worden vooral visueel alle registers opengetrokken door regisseur James Cameron. Lees hier de filmrecensie van Avatar: The Way of Water.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Pandora weer in gevaar
Jake Sully woont met zijn nieuwe familie op de extrasolaire maan Pandora. Zodra een bekende en gevaarlijke dreiging terugkeert om af te maken wat eerder was begonnen, moet Jake samenwerken met Neytiri en het leger van het Na'vi-ras om hun huis te beschermen.

Een scène uit de film 'Avatar: The Way of Water'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 89% | IMDb ★ 8,6

Op 10 december 2009 ging de waanzinnige avonturenfilm Avatar in première, wat als donderslag bij heldere hemel een groot succes was in de bioscopen en bij critici en grotendeels verantwoordelijk is voor de opkomst van 3D. Door de uitmuntende animatie werd de bioscoopbezoeker totaal weggeblazen. Ook in The Way of Water zijn de magische beelden van de flora en fauna van Pandora een lust voor het oog. Het verhaal is helaas voorspelbaar en brengt weinig nieuws onder de zon. Het script lijkt zelfs een klein beetje op het eerste deel en dat is na een Pandora-pauze van 13 jaar best jammer. Desondanks knalt de actie het laatste uur van het scherm af en is het weerzien met Jake en Neytiri erg fijn. En we gaan massaal houden van de 30 meter lange Tulkun: bizarre walwissen met vier ogen en een hart van goud. Vier sterren.

Cast
Naast Sam Worthington (Under the Banner of Heaven) en Zoe Saldana (Guardians of the Galaxy) zijn ook Sigourney Weaver (Alien), Kate Winslet (Titanic) en Stephen Lang (Don't Breathe) te horen en zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door James Cameron (Avatar).

Vanaf 14 december draait Avatar: The Way of Water in de Nederlandse bioscopen. Genre: actie, avontuur, fantasie. Tijdsduur: 192 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's