Zaterdag 17 december in Ondertussen aan de Hofvijver: Zalm en de Graaff memoreren

Zaterdag 17 december in Ondertussen aan de Hofvijver: Zalm en de Graaff memoreren
Wat zijn de plannen voor het nieuwe Binnenhof?

Kijktip :

Het Binnenhof wordt gerenoveerd. Vijf jaar lang zal het huis van onze democratie afgesloten zijn van de buitenwereld. Elk kwartaal komt Splinter Chabot met een nieuwe aflevering van Ondertussen aan de Hofvijver Gerrit Zalm en Thom de Graaf delen hun herinneringen in deze aflevering.

Ondertussen aan de Hofvijver gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Architect
Naast Zalm en De Graaff komt ook architect Janneke Bierman aan het woord. Ze vertelt wat ze met het Binnenhof van plan is en welke ontdekkingen zij nu al tijdens de uitvoering heeft gedaan. Daarnaast zien we de plannen voor de Tweede Kamer en de ontdekking van kunstwerken, die eerder verborgen bleven.

Hoedjes
Splinter spreekt ook Sigrid Kaag tijdens de drukte op Prinsjesdag over een lange traditie: de hoedjes. Prinsjesdag is een dag waarop het Binnenhof normaal gesproken wordt omgetoverd tot een sprookjesachtige setting, waar veel eeuwenoude tradities te zien zijn.

De derde aflevering van Ondertussen aan de Hofvijver is op zaterdag 17 december om 22.10 uur te zien op NPO 2. Elk kwartaal is er een nieuwe aflevering te zien. Je kunt alle afleveringen van Ondertussen aan de Hofvijver terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's