Recensie: Kerstappels is heerlijk cadeautje in glinsterende verpakking

Recensie: Kerstappels is heerlijk cadeautje in glinsterende verpakking
Film met de avonturen van Oogappels-families

Film :

Op 23 december is de film Kerstappels te zien op NPO 1 en te streamen via NPO Start (Plus). De families uit de populaire serie Oogappels keert terug voor een bijzondere kerstfilm, die van het begin tot het eind vermakelijk is. Lees hier de recensie van Kerstappels.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

'Under pressure'
Ook al lijkt kerst de gezelligste tijd van het jaar met spelletjes, mooi gedekte tafels, cadeautjes onder de boom en goede gesprekken aan een vijfgangendiner, de werkelijkheid is meestal toch anders. Ook bij de Oogappels-families komt de boel behoorlijk 'under pressure' te staan deze kerst en dat is een feest van herkenning. Met al die onderdrukte irritaties, verplichte diners en borrels, opspelend oud zeer of een overspannen kok achter het fornuis kan het behoorlijk uit de hand lopen.

Familie proosten in de film 'Kerstappels'. Bron: ITV/BNNVARA

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 77% | IMDb ★ n.n.b.

Opnieuw is herkenbaarheid de grote troef van dit project, die qua 'look & feel' uiteraard veel lijkt op de serie Oogappels. We herkennen waarschijnlijk allemaal de ongemakkelijke momenten uit deze film, of je nu een familie bent of in je eentje. Waar je naar gaat kijken is eigenlijk een lange aflevering, iets dat bij Amerikaanse en Britse series (zoals bijvoorbeeld Friends) al jaren gebeurd. Wat dat betreft is het goed dat een Nederlandse dramaserie deze stap nu zet. Het acteerwerk is en blijft 'Nederlands niveau' en daardoor af en toe wat ongeloofwaardig, maar dat mag de pret niet drukken. 3,5 ster.

Cast
Onder meer Jeroen Spitzenberger, Ramsey Nasr, Bracha van Doesburgh, Malou Gorter, Aiko Beemsterboer en Susan Radder spelen de hoofdrollen deze film. Deze productie is geregisseerd door Will Koopman (Alles op Tafel).

Vanaf 23 december 2022 is Kerstappels te kijken op NPO Plus. Genre: komedie, drama. Tijdsduur: 100 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's