Recensie: White Noise is intellectueel drama en rampenfilm in één

Recensie: White Noise is intellectueel drama en rampenfilm in één
Met Adam Driver, Greta Gerwig en Don Cheadle

Film :

Vanaf 30 december is de film White Noise te zien op Netflix. Regisseur Noah Baumbach (Marriage Story) brengt een absurde komedie die zeker niet voor iedereen geschikt is. Je moet er van houden. Lees hier de filmrecensie van White Noise.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

'You can’t hear it if it's everywhere'
Het verhaal gaat over Jack Gladney. Hij is professor Hitler-studies aan The-College-on-the-Hill, echtgenoot van Babette en vader van vier kinderen/stiefkinderen, wordt verscheurd door een gevaarlijke chemische lekkage uit een treinwagon die een "Airborne Toxic Event" veroorzaakt. Jack om zijn grootste angst onder ogen te zien: zijn eigen sterfelijkheid.

Acteur Adam Driver (Jack Gladney) in de film 'White Noise'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 70% | IMDb ★ 5,9

De film White Noise is gebaseerd op het veelgeprezen gelijknamige boek van Don DeLillo uit het jaar 1985, en gaat onder andere over liefde, angst voor de dood en de mogelijkheid op geluk in een onstabiele wereld. Hoofdrollen zijn voor Adam Driver, een van de populairdere namen in hedendaags Hollywood, die met deze film laat zien ook als komedie-acteur prima uit de voeten te kunnen, en acteur-regisseur en actrice Greta Gerwig, bekend van Lady Bird en binnenkort van Barbie. De beelden en kleuren van de jaren '80 zijn imponerend in een film die waarschijnlijk niet iedereen zal boeien. Het apocalyptische verhaal zit vol eigenaardigheden, excentrieke mensen en aparte humor. Lange tijd weet je niet waar het allemaal heen gaat, maar wordt dit later goed gemaakt. Na grote chaos komt er uiteindelijk een relatiecrisis aan de oppervlakte, wat de finale op zichzelf weer vrij briljant maakt. Helaas hebben veel mensen tegen die tijd al een andere film opgezet. Drie sterren.

Cast
Naast Adam Driver (House of Gucci) en Greta Gerwig (Jackie) is ook Don Cheadle (Avengers: Endgame) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Noah Baumbach (The Meyerowitz Stories).

Vanaf 30 december is de film White Noise te zien op Netflix. Genre: komedie, drama, science fiction. Tijdsduur: 136 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's