Recensie: Operation Fortune: Ruse de Guerre met Jason Statham in actie

Recensie: Operation Fortune: Ruse de Guerre met Jason Statham in actie
Van de makers van Lock, Stock and Two Smoking Barrels en Snatch

Film :

Vanaf 12 januari is de film Operation Fortune: Ruse de Guerre te zien in de Nederlandse bioscopen. Jason Statham laat zijn vuisten weer zien in een typische Britse Guy Ritchie productie die laat op gang komt. Lees hier de filmrecensie van Operation Fortune: Ruse de Guerre.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Orson Fortune
Internationale inlichtingendienst Five Eyes rekruteert MI6 agent Orson Fortune om de verkoop van een nieuwe, maar zeer dodelijke wapentechnologie die de wereldorde dreigt te verstoren, te voorkomen. Samen met CIA agent Sarah Fidel en Hollywoodster Danny Francesco, zal Fortune moeten infiltreren in het duistere netwerk van de steenrijke wapenhandelaar Greg Simmonds en een ramp te zien voorkomen.

Actrice Aubrey Plaza (Sarah Fidel) in de film 'Operation Fortune: Ruse de Guerre'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 65% | IMDb ★ 6,9

Deze nieuwe spionagethriller is geregisseerd, (deels) geschreven en geproduceerd door Guy Ritchie, regisseur van Snatch en (een kleine twintig jaar later) van de sterke film The Gentlemen. Helaas is dit niet het beste werk van de beste man, maar weet het bioscooppubliek uiteindelijk toch wel te vermaken. Met name de eigenzinnige actrice Aubrey Plaza (The White Lotus), Cary Elwes (Saw) en Josh Hartnett (Black Mirror) zetten leuke rollen neer in een film die eigenlijk weinig nieuws doet en vooral geteisterd wordt door het feit dat de film zeer lang is uitgesteld. Fans van de droge humor, mooie locaties en wat actie in de finale zitten goed, maar verwacht geen echte hoogvlieger. Drie kleine sterren.

Cast
Naast Jason Statham (Snatch) en Aubrey Plaza (Dirty Grandpa) zijn ook Josh Hartnett (Black Hawk Down), Hugh Grant (The Gentlemen) en Cary Elwes (Saw) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Guy Ritchie (Sherlock Holmes).

Vanaf 12 januari 2023 is de film Operation Fortune: Ruse de Guerre te zien in de bioscopen. Genre: actie, komedie, thriller. Tijdsduur: 114 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's