Oscarwinnaar The Father met Anthony Hopkins zie je vrijdag op Canvas

Oscarwinnaar The Father met Anthony Hopkins zie je vrijdag op Canvas
Met Anthony Hopkins en Olivia Colman

Film :

De filmredactie van Gids.tv gaf deze dramafilm uit 2020 met een magistrale Anthony Hopkins en prachtige Olivia Colman in de hoofdrol vijf blinkende sterren. Een gouden kijktip die je niet mag missen. Op vrijdag 13 januari is The Father te zien op Canvas.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Het verhaal
Anthony (Anthony Hopkins) wordt zichtbaar een dagje ouder, maar weigert alle hulp van zijn dochter Anne (Olivia Colman). Terwijl hij zijn omgeving en zijn veranderende gezondheid een plaats probeert te geven, begint hij zijn naasten in grote twijfel te trekken. Maar ook zijn geestelijke gezondheid en zelfs de reële wereld worden overpeinsd.

Actrice Olivia Colman (Anne) en Anthony Hopkins (Anthony) in de 'The Father'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★★

Entertainment-score: 80% | IMDb ★ 8,2

De Franse regisseur Florian Zeller bewerkte zijn succesvolle toneelstuk Le père tot deze Engelstalige dramafilm, waarin Hopkins de dementerende Anthony speelt. De film laat zeer goed voelen hoe het is om dementie te hebben. Ontroerend, meeslepend en ingenieus bedacht. Lees hier onze volledige filmrecensie van The Father verder.

Cast
Naast Anthony Hopkins (The Son) en Olivia Colman (Empire of Light) zijn ook Mark Gatiss (Sherlock), Olivia Williams (The Sixth Sense), Rufus Sewell (The Legend of Zorro) en Imogen Poots (V for Vendetta) in deze film te zien. Deze productie is het regiedebuut voor Florian Zeller.

De film The Father is vrijdag 13 januari om 21.30 uur te zien op Canvas. Genre: Drama. Lees hier waar je Canvas kunt vinden bij jouw tv-aanbieder.

Actuele video's

Meer actuele video's