Waargebeurd en indringend drama Quo vadis, Aida? zie je vrijdag op Canvas

Waargebeurd en indringend drama Quo vadis, Aida? zie je vrijdag op Canvas
Met Jasna Đuričić en Raymond Thiry

Film :

Regisseur Jasmila Žbanić bekijkt de tragische gebeurtenissen van Srebrenica door de ogen van een Bosnische tolk. Een imponerende film die je niet snel loslaat. Op vrijdag 20 januari is de film Quo vadis, Aida? te zien op Canvas.

De Val van Srebrenica
Het verhaal gaat over Aïda. Zij werkt in Srebrenica op de Nederlandse VN-basis als tolk in dienst van de Verenigde Naties. Samen met haar gezin en 20.000 andere Bosnische moslims zoekt ze een veilig onderkomen vanwege het steeds meer oprukkende Bosnisch-Servische leger.

Actrice Jasna Đuričić (Aida Selmanagic) en Raymond Thiry (Sergeant-major Franken) in de film 'Quo Vadis, Aïda?'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 80% | IMDb ★ 8.0

Het ontroerend en waargebeurde verhaal dat de enorme pijn, pure wanhoop, afschuw en het lijden illustreert van de genocide die plaatsvond in Srebrenica in het jaar 1995. Meer dan 8000 moslims werden gedood door het Bosnisch-Servische leger onder leiding van generaal Ratko Mladić. Deze film vertelt het verhaal van Aida (Jasna Đuričić), een voor de Verenigde Naties werkende tolk, slechts een van de duizenden wiens leven totaal werd verwoest. Mede door de cast is Quo vadis, Aida? een ijzersterke film geworden. Niet voor niets werd deze productie beoordeeld door IMDb met een 8,0.

Cast
Naast Jasna Djuricic (Grupa) zijn ook Dino Bajrovic (Sin), Teun Luijkx (Het jaar van Fortuyn), Reinout Bussemaker (Rampvlucht) en Raymond Thiry (Ferry) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Jasmila Zbanic (Na Putu).

Op vrijdag 20 januari is de film Quo vadis, Aida? om 21:30 uur te zien op Canvas. Genre: drama. Lees hier waar je Canvas kunt vinden bij jouw tv-aanbieder.

Actuele video's

Meer actuele video's