Recensie: met Babylon brengt Damien Chazelle een extravagante ode aan cinema en Hollywood

Recensie: met Babylon brengt Damien Chazelle een extravagante ode aan cinema en Hollywood
Van de makers La La Land en Whiplash

Film :

Vanaf 19 januari is de film Babylon te zien in de bioscopen. Als het gordijn optrekt en de film start, kom je direct in het Sodom en Gomorra van Hollywood begin jaren 20' terecht. Een feest die je zelden ziet op het witte doek, het dak gaat eraf! Lees hier de filmrecensie van Babylon.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Manny Torres, Nellie LaRoy en Jack Conrad
Het verhaal speelt zich af in het Hollywood van de jaren 1920, tijdens de overgang van stomme films naar talkies, en concentreert zich op een mix van historische en fictieve personages. Babylon toont de opkomst en ondergang van diverse personages in een tijdperk van decadentie in het prille Hollywood.

Actrice Margot Robbie (Nellie LaRoy) in de film 'Babylon'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 85% | IMDb ★ 7,4

Regisseur Damien Chazelle pakt groots uit met een episch en chaotisch epos van maar liefst 189 minuten, waar je oren en ogen tekort hebt. Een rollercoaster van seks, drugs en bizarre types passeren de revue waar komedie, drama en fantastische muziek de rode draad van de film zijn. In het eerste half uur is een feest gaande die je stoutste fantasieën te boven gaan. De film schreeuwt Hollywood in hoofdletters: naast de stomme films wordt later het geluid toegevoegd met alle gevolgen van dien. Het camerawerk en de enorme sets zijn een sensatie en de cast is geweldig: Brad Pitt en Margot Robbie zijn goed, maar acteur Diego Calva steelt de show. Het verhaal is wel zo geschreven dat het moeilijk is om van de personages te gaan houden. En dat is toch jammer. Vier sterren.

Cast
Naast Brad Pitt (Bullet Train) en Margot Robbie (Amsterdam) zijn ook Diego Calva (Narcos: México), Flea (Baby Driver), Jean Smar (24), Olivia Wilde (Don't Worry Darling), Eric Roberts (The Dark Knight) en Katherine Waterston (Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Damien Chazelle (First Man).

Vanaf 19 januari 2023 is de film Babylon te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: historie, drama, komedie. Tijdsduur: 189 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's