Serierecensie: Woman of the Dead ('Totenfrau') is lugubere misdaaddrama over verlies, trauma en wraak

Serierecensie: Woman of the Dead ('Totenfrau') is lugubere misdaaddrama over verlies, trauma en wraak
Met actrice Anna Maria Mühe in top tien van Netflix

Kijktip :

Vanaf 5 januari is de serie Totenfrau te zien op Netflix. De start van deze Oostenrijkse misdaadserie begint behoorlijk shockerend in het decor vol lijken, lijkengeur, opgebaarde mensen en dood en verderf. Maar de geur van wraak zal uiteindelijk overheersen. Lees hier de serierecensie van Totenfrau.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Begrafenisondernemer
Een vrouw (Brunhilde Blum genaamd) zoekt wraak op de moordenaar van haar man en legt daarbij de diepste en smerigste geheimen van haar kleine gemeenschap bloot.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 69% | IMDb ★ 6,8

Deze serie is gebaseerd op een boek van Bernhard Aichner, die meerdere titels aan het karakter Brunhilde wijdde. Actrice Anna Maria Mühe speelt een glansrol in een overzichtelijke serie die bij vlagen behoorlijk donker en spannend wordt. Terwijl de puzzel beetje bij beetje compleet wordt, weet de serie het verhaal achter de hoofdpersonage ook in het licht te zetten. Een spannende zoektocht naar de daders. De wraak is zoet in een misdaadserie die we graag zien op Netflix. Voor liefhebbers van stoere misdaad- en mysterieseries met een inktzwarte rand is dit een productie die gezien mag worden. Een tweede seizoen hangt in de lucht, al weet je het bij Netflix natuurlijk nooit: die kunnen een serie zomaar ineens toch in een doodskist stoppen. Vier sterren.

Cast
Naast Anna Maria Mühe (Tatort) en Yousef 'Joe' Sweid (American Assassin) zijn ook Romina Küper (Das Netz - Spiel am Abgrund) en Luis Vorbach (Das perfekte Geheimnis) te zien in deze serie. Deze productie is gemaakt door Benito Mueller, Wolfgang Mueller en Barbara Stepansky (The Whistleblower).

Actrice Anna Maria Mühe (Brünhilde Blum) in de serie 'Totenfrau'

Vanaf 5 januari 2023 is de serie Totenfrau (ook bekend onder de Engelse titel: Woman of the dead) te zien op Netflix. Genre: misdaad, drama, mysterie. Deze serie bevat 6 afleveringen van ongeveer 46 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's