Streamingrecensie: Dreamland is atypisch liefdesdrama in winderig tafereel

Streamingrecensie: Dreamland is atypisch liefdesdrama in winderig tafereel
Met Margot Robbie en Kerry Condon

Film :

Vanaf 12 januari staat de film Dreamland op Netflix. Margot Robbie en Kerry Condon zijn inmiddels gerenomeerde namen in Hollywood. Sterker: ze maken beide kans op een Oscarnominatie dit jaar. In 2019 speelde ze in dezelfde film, die nu voor het eerst in Nederland te zien is. Lees hier de recensie van Dreamland.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Grote stofwolken
Het verhaal speelt zich af in Texas, in de jaren 30. Te midden van de droogte en enorme stofstormen is een vijftienjarige jongen op zoek naar een voortvluchtige bankrover. Met de dikke beloning die op haar hoofd staat wil hij het familiebedrijf redden van een faillissement. Tegen alle verwachtingen in vindt hij haar eerder dan de FBI en de lokale politie.

Margot Robbie als Allison Wells in 'Dreamland'. Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 59% | IMDb ★ 5,7

De film is geschreven door Nicolaas Zwart, die een verdomd Nederlands klinkende naam heeft, en geregiseerd door Miles Joris-Peyrafitte. Beiden verdienen overigens niet de schoonheidsprijs: het geheel wordt een beetje simpel vertelt en echt diepere lagen probeert de film te ontwijken. Dat is een gemiste kans, want bijvoorbeeld in de relatie tussen zoon en moeder had de boel nog een beetje mogen worden uitgediept. Het acteerwerk is overigens niks mis mee: niet alleen de grote namen, maar ook de twee "kinderen" Finn Cole en Darby Camp verdienen een grote pluim. De film komt helaas nooit veel verder dan "goed", want de potentie was in alle aspecten veel hoger dan het niveau dat het aantikt. 3 sterren.

Cast
Naast Margot Robbie (Babylon) en Finn Cole (F9) spelen ook Kerry Condon (The Banshees of Inisherin), Darby Camp (The Christmas Chronicles) en Travis Fimmel (Warcraft) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Miles Joris-Peyrafitte (As You Are).

Vanaf 12 januari 2022 is Dreamland te kijken op Netflix. Genre: misdaad, drama. Tijdsduur: 98 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's