Recensie: Narvik: Hitler's First Defeat is waargebeurd oorlogsdrama en hit op Netflix

Recensie: Narvik: Hitler's First Defeat is waargebeurd oorlogsdrama en hit op Netflix
Met Kristine Hartgen en Carl Martin Eggesbø

Film :

Vanaf 23 januari staat de oorlogsfilm Narvik op Netflix. De nieuwe oorlogsfilm uit Noorwegen is deze week nieuw op Netflix en al direct een dikke hit. Een waargebeurd verhaal dat helaas ook anno 2023 nog steeds actueel is. Lees hier de filmrecensie van Narvik: Hitler's First Defeat.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Hitler's eerste nederlaag
Het verhaal speelt zich af in april 1940. De ogen van de wereld zijn gericht op Narvik, een rustig stadje in het noorden van Noorwegen, waar het ijzererts wordt gewonnen dat nodig is voor Hiters oorlogsmachinerie. Tijdens twee maanden van harde winteroorlogen krijgt Hitler zijn eerste nederlaag toegebracht.

Actrice Kristine Cornelie M. Hartgen (Ingrid Tofte) en Carl Martin Eggesbø (Gunnar Tofte) in de film 'Narvik'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 63% | IMDb ★ 6,7

Streamingdienst Netflix pakt lekker door met haar Noorse producties. Na The Quake (2018) en - een stuk recenter - Troll duiken we nu in een waargebeurd verhaal dat zich afspeelt bij de start van de Tweede Wereldoorlog. Een kleinschalige oorlogsfilm die uitblinkt in de beeldschone plaatjes van het prachtige Noorwegen en een cast die met degelijk acteerwerk de film draagt. Er zijn bijvoorbeeld mooie rollen weggelegd voor Kristine Hartgen en Carl Martin Eggesbø. We hebben in het (recente) verleden echt ijzersterke oorlogsfilms gezien, zoals bijvoorbeeld het terecht Oscargenomineerde rauwe oorlogsdrama All Quiet on the Western Front. De 'wauw'-factor van die film missen we in Narvik, waardoor hij nooit boven het maaiveld uit zal steken. Drie sterren.

Cast
Naast Kristine Hartgen (Beforeigners) en Carl Martin Eggesbø (Skam) zijn ook Christoph Bach (Carlos) en Henrik Mestad (Furia) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Erik Skjoldbjærg (Nokas).

Vanaf 23 januari 2023 is de film Narvik te zien op Netflix. Genre: oorlog, drama. Tijdsduur: 108 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's