Tv-première Bombshell met Charlize Theron en Margot Robbie vrijdag op Net5

Tv-première Bombshell met Charlize Theron en Margot Robbie vrijdag op Net5
Het verhaal van Roger Ailes en FOX

Kijktip :

#MeToo films zijn er inmiddels in alle soorten en maten, maar in 2019 waren dat er nog niet zo veel. Bombshell en haar bijzondere verhaal over de gebeurtenissen bij FOX News was één van de eerste die dat op het witte doek liet zien. Je ziet de bijzondere dramafilm donderdag op Net5. Je kunt Bombshell ook huren via onder meer Pathé Thuis.

Het verhaal
Deze film vertelt het waargebeurde verhaal over de opkomst en ondergang van Roger Ailes, de voormalig topman van nieuwszender Fox. Roger weet zich op te werken tot de top in de media en wordt gezien als de veroorzaker van de giftige mannelijke cultuur die heerste bij Fox News. Een groep vrouwen, waaronder Gretchen Carlson en Megyn Kelly, zeggen daar iets van.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
Voordat de film Bombshell in de Nederlandse bioscopen kwam, kenden veel Nederlanders het verhaal van Roger Ailes en zijn leiderschap bij FOX News nog niet zo goed. Sindsdien kregen we overigens ook in Nederland steeds meer verhalen te horen: zogenaamde #MeToo schandalen. De scène die het meest bij ons is blijven hangen is de weerzinwekkende scène van Margot Robbie, waarin ze op het kantoor van de vieze, oude en dikke Roger Ailes moest verschijnen en de meest vreselijke dingen moet doen. Wat dat betreft kunnen we deze Oscarwinnende film prijzen voor het vertelde verhaal.

Cast
Naast Charlize Theron (Atomic Blonde) en Margot Robbie (Babylon) spelen ook Nicole Kidman (Being the Ricardos), John Lithgow (All That Jazz) en Kate McKinnon (The Spy Who Dumped Me) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Jay Roach (Trumbo).

Charlize Theron, Nicole Kidman en Margot Robbie in 'Bombshell'. Bron: Lionsgate

De film Bombshell (2019) wordt beoordeeld met een 6,8 op IMDb en is op donderdag 26 januari om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: drama. Tijdsduur: 109 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's