Streamingrecensie: Black Panther: Wakanda Forever is Oscargenomineerd pareltje vol emotie

Streamingrecensie: Black Panther: Wakanda Forever is Oscargenomineerd pareltje vol emotie
Met Angela Bassett en Letitia Wright

Film :

Vanaf 1 februari staat de film Black Panther: Wakanda Forever op Disney+. Marvel Studios bracht in 2022 drie totaal verschillende films naar de bioscopen en Wakanda Forever was daarvan de meest emotionele: een rollercoaster en een prachtig eerbetoon aan Chadwick Boseman. Lees hier de streamingrecensie van Black Panther: Wakanda Forever.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Het nieuwe koninkrijk Wakanda
Koningin Ramonda, Shuri, M'Baku, Okoye en de Dora Milaje vechten om hun natie te beschermen tegen tussenkomende wereldmachten na de dood van koning T'Challa. Terwijl de Wakandans ernaar streven hun volgende hoofdstuk te omarmen, moeten de helden samenwerken en een nieuwe weg banen voor het koninkrijk Wakanda.

Angela Bassett als Queen Ramonda in 'Black Panther: Wakanda Forever'. Bron: Walt Disney Studios

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 81% | IMDb ★ 7,1

Wakanda Forever blijkt behalve een bijzonder indringende en emotionele film ook nog een baanbrekende: voor het eerst in de historie van de Marvel Cinematic Universe, die geliefd en gehaat is onder filmliefhebbers en ook de filmmakers zelf, is er een individuele acteur genomineerd voor een Academy Award: Angela Bassett is voor deze film de eerste die in een 'Marvel-rol' genomineerd is. Lees hier onze volledige filmrecensie van Black Panther: Wakanda Forever.

Cast
Naast Angela Bassett (What's Love Got to Do with It) en Letitia Wright (Guava Island) spelen ook Martin Freeman (Sherlock), Lupita Nyong'o (Us) en Tenoch Huerta (The Forever Purge) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Ryan Coogler (Creed).

Vanaf 1 februari 2023 is Black Panther: Wakanda Forever te kijken op Disney+. Genre: drama, actie, superhelden. Tijdsduur: 162 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's