Recensie: Ant-Man and the Wasp: Quantumania is ronddwalen in computerwerelden

Recensie: Ant-Man and the Wasp: Quantumania is ronddwalen in computerwerelden
Jonathan Majors debuteert als Kang

Film :

Vanaf woensdag 14 februari draait de nieuwe film Ant-Man and the Wasp: Quantumania in de Nederlandse bioscopen. Phase 5 van de Marvel Cinematic Universe is begonnen en Scott Lang neemt een duik in de 'vreemde' Quantum Realm: gaat hij daar zijn grote nachtmerrie tegenkomen? Lees hier de filmrecensie van Ant-Man and the Wasp: Quantumania.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"He will burn the world to find you"
Scott Lang en Hope Van Dyne, samen met Hank Pym en Janet Van Dyne, verkennen het Quantum Realm, waar ze omgaan met bizarre en vreemde wezens en beginnen aan een avontuur dat de grenzen overschrijdt van wat ze voor mogelijk hielden.

Paul Rudd en Kathryn Newton in 'Ant-Man and the Wasp: Quantumania. Bron: Marvel Studios/Disney

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 69% | IMDb ★ n.n.b.

In principe is Ant-Man and the Wasp: Quantumania een film die zich volledig afspeelt in de Quantum Realm, een realiteit buiten tijd en ruimte. Je ziet dus eigenlijk iets meer dan twee uur lang een team van drie superhelden en twee oud-gedienden ronddwalen in een computergenanimeerde (CGI) omgeving, die een deel van de tijd ook erg donker is waardoor het allemaal net niet lekker overkomt. Het grote pluspunt van de film is de nieuwe schurk die deze nieuwe fase van de MCU kleur moet gaan geven: Kang the Conquerer. Jonathan Majors speelt de beste rol van de film en is elke keer als hij in beeld komt interessant om naar te kijken. Wat we in deze film vooral missen is de humor: we hebben misschien drie keer moeten glimlachen en dat was in de vorige twee delen uit de Ant-Man franchise toch wel anders. Gemiste kans, maar al met al een film waar we wel van hebben genoten. 3 sterren.

Cast
Naast Paul Rudd (Ghostbusters: Afterlife) en Evangeline Lilly (Film) spelen ook Jonathan Majors (Creed III), Kathryn Newton (Pokémon Detective Pikachu), Michael Douglas (Romancing the Stone) en Michelle Pfeiffer (Batman Returns) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Peyton Reed (Ant-Man and the Wasp).

Vanaf 15 februari 2023 is Ant-Man and the Wasp: Quantumania te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: actie, fantasie, superhelden. Tijdsduur: 125 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's