Deze films komen in maart 2023 in de Nederlandse bioscopen

Deze films komen in maart 2023 in de Nederlandse bioscopen
Met Toen ik je Zag, Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves en nog veel meer

Film :

Deze maand - maart 2023 - verschijnen er weer uitstekende films in de bioscoop. Met onder andere de langverwachte boekverfilming van Isa Hoes: Toen ik je Zag en de fantasy-actiefilm Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves. Maar er is meer, veel meer. Gids.tv heeft de belangrijkste titels op een rij gezet.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten en in de bioscopen op Gids.tv.

Creed III (2 maart)

Bioscoop

Bron: Warner Bros. Pictures
Het verhaal gaat verder met Adonis Creed (Michael B. Jordan) in de hoofdrol. Na vele successen in de bokswereld gedijt Adonis Creed nu in zowel zijn professionele carrière als bokser als in het gezinsleven. Wanneer een vriend van vroeger, het bokstalent Damien Anderson, weer opduikt na een gevangenisstraf, wil deze graag bewijzen dat hij weer een kans in de ring verdient. Lees hier waar je de film Creed III kunt kijken.

Toen Ik Je Zag (2 maart)

Bioscoop

De langverwachte verfilming van het door Isa Hoes geschreven boek Toen Ik Je Zag ziet eindelijk het witte doek. De filmversie zal - in tegenstelling tot het boek - niet direct draaien om Isa Hoes en Antonie Kamerling. De hoofdpersonen in deze film heten namelijk Bastiaan en Esther. Met prachtige rollen voor Egbert-Jan Weeber en Noortje Herlaar. Lees hier waar je de film Toen ik je Zag kunt kijken.

TÁR (2 maart)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures
Topactrice Cate Blanchett speelt de prominente musicus Lydia Tár. De film onderzoekt de impact, de bestendigheid en de veranderende aard van macht in onze moderne wereld. Deze productie won al diverse belangrijke filmprijzen en is genomineerd voor maar liefst 6 Academy Awards, waaronder beste film, beste regie en beste actrice. Lees hier waar je de film TÁR kunt kijken.

What's Love Got to Do with It? (9 maart)

Bioscoop

Bron: StudioCanal
Hoe vind je ware liefde in de wereld van vandaag? Deze romantische komedie, van de makers van Bridget Jones’ Diary en Love Actually, is een komisch en ontroerend liefdesverhaal met in de hoofdrollen Lily James, Shazad Latif en Emma Thompson. Lees hier waar je de film What's Love Got to Do with It? kunt kijken.

Scream VI (9 maart)

Bioscoop

Bron: Paramount Pictures
Na de laatste Ghostface-moorden laten de vier overlevenden Woodsboro achter zich en beginnen aan een nieuw hoofdstuk. En dat gaat bloedstollend spannend worden, want niemand minder dan Wednesday-actrice Jenna Ortega speelt wederom één van de hoofdrollen. En nog meer goed nieuws: New York is het bloederige decor. Lees hier waar je de film Scream VI kunt kijken.

Shazam! Fury of the Gods (16 maart)

Bioscoop

Bron: Warner Bros. Pictures
In deze heerlijk superheldenfilm wordt het verhaal van de tiener Billy Batson vervolgd, die door het uitspreken van het magische woord Shazam! verandert in zijn alter ego: de volwassen superheld Shazam. De Goden zijn woest! Met onder andere rollen voor Helen Mirren, Adam Brody natuurlijk Shazam!-held Zachary Levi. Lees hier waar je de film Shazam! Fury of the Gods kunt kijken.

65 (16 maart)

Bioscoop

Bron: Sony Pictures Releasing
Eindelijk weer eens een grote en avontuurlijke sciencefictionfilm met de charismatische acteur Adam Driver in de hoofdrol. Verwacht in iedergeval crashende ruimteschepen en dino's in overvloed. Deze film is geregisseerd door A Quiet Place-maker Scott Beck, dus de verwachtingen zijn hooggespannen. Lees hier waar je de film 65 kunt kijken.

Marlowe (16 maart)

Bioscoop

Bron: Open Road Films
De Ierse acteur Liam Neeson laat weer van zich horen in deze neo-noir misdaadthriller met mooie cast. Onder andere Jessica Lange en Diane Kruger doen mee. Terwijl privédetective Philip Marlowe wordt geteisterd door slechte zaken en eenzaamheid, arriveert een beeldschone blondine die hem vraagt haar ex-geliefde te zoeken, wat slechts een klein onderdeel blijkt te zijn van een groter mysterie. Lees hier waar je Marlowe kunt kijken.

All Inclusive (16 maart)

Bioscoop

Bron: WW Entertainment
In de schurende komedie All Inclusive wordt het wankelende huwelijk van Jacco en Sylvie zwaar op de proef gesteld tijdens hun vakantie met de kids in een all inclusive resort. Een Nederlandse komedie in de zon met hoofdrollen voor onder andere Jennifer Hoffman, Tibor Lukács, Frank Lammers, Aiko Beemsterboer en Thijs Boermans. Lees hier waar je de film All Inclusive kunt kijken.

John Wick: Chapter 4 (23 maart)

Bioscoop

Bron: Lionsgate
Het verhaal gaat verder met de inmiddels 58-jarige Keanu Reeves in de flitsende rol van de wraak zoekende John Wick. Vette actie in regenachtig neon staat op het programma met een opvallende schurkenrol voor Bill Skarsgård. We hebben er zin in! Lees hier waar je de film John Wick: Chapter 4 kunt kijken.

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (30 maart)

Bioscoop

Bron: Paramount Pictures
In een magische wereld van draken ontketent een charmante dief onbedoeld een groot kwaad. Hij heeft een eeuwenoud, verloren relikwie gestolen en het aan de verkeerde persoon gegeven. De dief, een bard, wil zijn grote fout rechtzetten en de wereld redden. Hierbij krijgt hij hulp van een barbaar, een tovenaar, een druïde en een paladijn. Een grote fantasie- en avonturenfilm gebaseerd op de beroemde game. Met Hugh Grant, Rege-Jean Page, Chris Pine, Michelle Rodriguez en Justice Smith in de hoofdrollen. Lees hier waar je de film Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves kunt kijken.

Grenzeloos Verraad (30 maart)

Bioscoop

Bron: Dutch FilmWorks
Deze film vertelt het verhaal van de Duits-Nederlandse Ludwig Mengelberg die als officier in het Duitse leger luistert naar de bijnaam 'Der Fliegende Holländer'. Mengelberg heeft steeds grotere moeite met de verschrikkingen van de oorlog en als zijn vrouw en dochter omkomen bij een bombardement, neemt hij een zeer drastisch besluit. Lees hier waar je de film Grenzeloos Verraad kunt kijken.

Maybe I Do (30 maart)

Bioscoop

Bron: Vertical Entertainment
Met Hollywood-veteranen Richard Gere, Diane Keaton, Susan Sarandon, William H. Macy en nieuwe acteurs Luke Bracey en Emma Roberts in de hoofdrollen voelt deze film als een reis terug in de tijd (80' en 90'), toen de romantische komedie hoogtijdagen vierden. Een film over liefde, huwelijk, trouw en ontrouw binnen meerdere generaties. Altijd gezellig. Lees hier waar je de film Maybe I Do kunt kijken.

Till (30 maart)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures
Deze hartverscheurende en zeer imponerende waargebeurde dramafilm zou naast alle bioscoopzalen van de wereld ook op alle middelbare scholen te zien moeten zijn. Een rijke productie die laat zien hoe moeder en zoon liefde werkt en het grote onrechte van deze soms afschuwelijke en schandalige wereld. Met uitmuntende rollen voor Danielle Deadwyler en Jalyn Hall. Lees hier waar je de film Till kunt kijken.

Bekijk hier het overzicht welke films er nu draaien in de Nederlandse bioscopen. Alle data hierboven zijn onder voorbehoud.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV