Sportdrama Creed II met Michael B. Jordan zie je 2 maart op RTL 7

Sportdrama Creed II met Michael B. Jordan zie je 2 maart op RTL 7
Creed III draait nu in de bioscoop

Film :

Op 2 maart is de film Creed II te zien op RTL 7. Donderdag gaat Creed III in première in de Nederlandse bioscopen. Om ons geheugen na meerdere uppercuts en knockouts nog eens op te frissen, zendt RTL 7 het tweede deel Creed II uit.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Het verhaal
Het verhaal gaat over Adonis Johnson, ofwel Adonis Creed. Hij staat voor de grootste uitdaging ooit in zijn leven. Dit terwijl hij persoonlijke verplichtingen heeft en moet trainen voor zijn volgende grote wedstrijd. Zijn tegenstander Viktor Drago, zoon van Ivan Drago, is geen onbekende voor zijn familie. Gelukkig wordt Adonis nog steeds bijgestaan door Rocky Balboa en samen ontdekken ze niet alleen dat familie boven alles gaat, maar ook dat je je verleden niet kunt ontvluchten.

Acteur Sylvester Stallone (Rocky Balboa) en Michael B. Jordan (Adonis Johnson) in de film 'Creed II'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 70% | IMDb ★ 7,1

De inmiddels 74-jarige Stallone geeft opnieuw gestalte aan het karakter dat tot de verbeelding spreekt: Rocky Balboa. Hoewel je hem soms slecht kunt verstaan, blijft het sympathiek en misschien ook wel aandoenlijk om deze acteur aan het werk te zien. De makers hebben goed gekeken naar hetgeen het publiek wil. Nostalgie overheerst, met onder meer een oude bekende die weer tevoorschijn komt op het witte doek. Door de intense spanning die de film in aanloop naar de wedstrijden op weet te bouwen, blijft het verhaal boeien. De harde linkse uppercuts en knock-outs vliegen je om de oren. Niet alles is goed aan deze film, die wat aan de lange kant is. Het is meer van hetzelfde, maar het is wel een formule die - ook anno 2023 - nog steeds werkt.

Cast
Naast Sylvester Stallone (Escape Plan) en Michael B. Jordan (Black Panther) zijn ook Tessa Thompson (Thor: Love and Thunder), Phylicia Rashad (Creed) en Dolph Lundgren (Aquaman) te zien in deze films. De films zijn geregisseerd door Ryan Coogler (Black Panther) en Steven Caple Jr. (The Land).

Op donderdag 2 maart om 23.10 uur is de film Creed II te zien op RTL 7. Genre: drama. Tijdsduur: 130 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's