Recensie: Shazam! Fury of the Gods is fijne popcornknaller met verrassende finale

Recensie: Shazam! Fury of the Gods is fijne popcornknaller met verrassende finale
Met Zachary Levi, Lucy Liu en Helen Mirren

Film :

Vanaf 16 maart is de film Shazam! Fury of the Gods te zien in de bioscopen. Na het frisse eerste deel Shazam! uit 2019 is acteur Zachary Levi terug in een nieuw avontuur waar Godinnen Hespera en Kalypso letterlijk met de scepter zwaaien. Lees hier de filmrecensie van Shazam! Fury of the Gods.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies

SHAZAM!
De film vervolgt het verhaal van de tiener Billy Batson die, na het reciteren van het woord "SHAZAM!" wordt getransformeerd in zijn volwassen Super Hero alter ego, Shazam. Nu ze de magische krachten van de goden bezitten, is het voor Billy Batson en de andere kinderen uit het pleeggezin best lastig om tegelijkertijd gewone tieners en volwassen superhelden te zijn. Maar dan komen de Dochters van Atlas naar de aarde, drie oude goden die de van hen gestolen magie terug willen en uit zijn op wraak.

Actrice Helen Mirren (Hespera) en Lucy Liu (Kalypso) in de film 'Shazam! Fury of the Gods'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 67% | IMDb ★ 7,2

Het is weer een superhelden-feest in de bioscopen, want DC Comics pakt - vlak voordat ze een harde reset gaan uitvoeren na de leiderschapswisseling en de komst van James Gunn - wederom uit met een leuke productie die straalt door een hele leuke cast. Naast boegbeeld Zachary Levi, Adam Brody en Rachel Zegler zijn de schurkenrollen bezet door Lucy Liu en een fantastische Helen Mirren. Fury of the Gods pakt vooral in het tweede deel uit in leuke special effects en goede actie. De verwijzingen naar andere films en series, zoals bijvoorbeeld Game of Thrones, zijn raak. Wat ons betreft had de humor wat meer gemogen. Dit tweede deel blinkt helaas nergens in uit, maar weet de finale toch te verrassen. Vooral als er een oude (en beeldschone) bekende voorbij komt. Fans hebben wel een leuke tijd. Drie sterren.

Lees hier ook onze filmrecensie van Shazam! (2019)

Cast
Naast Zachary Levi (Chuck) en Grace Caroline Currey (Fall) zijn ook Helen Mirren (Red), Jack Dylan Grazer (It Chapter One), Djimon Hounsou (Blood Diamond), Adam Brody (Ready or Not), Lucy Liu (Kill Bill) en Rachel Zegler (West Side Story) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door David F. Sandberg (Shazam! en Annabelle: Creation).

Vanaf 16 maart 2023 is de film Shazam! Fury of the Gods te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: actie, avontuur, komedie. Tijdsduur: 130 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's