Zondag 19 maart in Langs de nieuwe zijderoute: Kyrzigië en Kazachstan

Zondag 19 maart in Langs de nieuwe zijderoute: Kyrzigië en Kazachstan
Jelle Brandt Corstius en Ruben Terlou bezoeken Centraal-Azië

Kijktip :

In de nieuwe aflevering van Langs de nieuwe zijderoute (zondag 19 maart) zijn Jelle Brandt Corstius en Ruben Terlou op bezoek in verschillende landen in Centraal-Azië, waaronder Kyrzigië en Kazachstan. Zo komen de joerts en de heropvoedingskampen voorbij.

Langs de nieuwe zijderoute gemist? Kijk alle afleveringen terug via Gids.tv.

Nomaden
De landen in Centraal-Azië proberen een eigen identiteit te ontwikkelen na bijna honderd jaar bezetting door Rusland. Is die erfenis nog uit te wissen? Jonge Kirgiziërs kiezen weer bewust voor het nomadenbestaan, dat ze gedwongen hadden moeten opgeven onder de overheersing van de Sovjet-Unie.

Kazachen
Jelle Brandt Corstius slaapt bij hen in een traditionele joert. Ruben Terlou spreekt Kazachen die in de beruchte heropvoedingskampen in China zaten. Bij die kampen denken de meeste mensen aan Oeigoeren, maar er worden ook ándere moslimminderheden naartoe gestuurd, om hen te veranderen in een soort Chinese modelburgers.

Langs de nieuwe zijderoute is iedere zondag om 20.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Langs de nieuwe zijderoute terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's