Recensie: The Magician's Elephant is hartverwarmende animatiefilm die families omarmt

Recensie: The Magician's Elephant is hartverwarmende animatiefilm die families omarmt
Met stemmen van Dawn French, Benedict Wong en Brian Tyree Henry

Film :

Vanaf 17 maart staat de film The Magician's Elephant op Netflix. Het is altijd een feestje om weer een animatiefilm op Netflix te zien: deze is prachtig en heeft genoeg verhaal om het interessant te houden. Lees hier de recensie van The Magician's Elephant.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Speciale olifant
De weesjongen Peter gaat op zoek naar zijn verdwenen zus. Bij een waarzegger vraagt hij of ze nog in leven is. Het antwoord hierop zal hij vinden met behulp van een speciale olifant en diens magiër. Voor Peter start een reis om drie moeilijke opdrachten te volbrengen.

Peter in 'The Magician's Elephant'. Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 66% | IMDb ★ 9,0

Netflix is natuurlijk niet de grote uitblinker op animatievlak, maar de laatste tijd komt er toch flink wat leuks uit de studio. Deze The Magician's Elephant werd eerst door FOX gekocht en vond een plek bij Netflix, waar oud-Disney gezicht Martin Hynes en debuterend regisseur en visual artist bij DreamWorks Wendy Rogers elkaar vonden om deze film te maken. Ook deze film heeft niets dat hem boven de gemiddelde animatiefilm uit tilt, maar ach: met dat recept wist The Sea Beast dit jaar zelfs een Oscarnominatie te vangen. Uiteindelijk heeft deze film natuurlijk wel een belangrijke boodschap: niets is onmogelijk als je er zelf maar in gelooft. Alhoewel de film draait om magie, mist het net dat kleine stukje magie die we de laatste tijd in andere films wel zagen. 3 sterren.

Cast
In deze film zijn stemmen te horen van onder meer Noah Jupe (Honey Boy), Dawn French (Death on the Nile), Benedict Wong (Doctor Strange) en Brian Tyree Henry (Causeway) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Wendy Rogers.

Vanaf 17 maart 2023 is The Magician's Elephant te kijken op Streamingdienst. Genre: animatie, familie, komedie. Tijdsduur: 99 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's