Recensie: in Alice, Darling wordt giftige relatie een hel op aarde

Recensie: in Alice, Darling wordt giftige relatie een hel op aarde
Drama met Anna Kendrick

Film :

Vanaf 23 maart is de film Alice, Darling te zien in de bioscopen. Een liefdevolle relatie hebben is hard werken, maar als deze giftig en gewelddadig wordt, is liefde een hel. Alle drie miljoen singles van Nederland: jullie zijn gewaarschuwd. Lees hier de filmrecensie van Alice, Darling.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Alice en Simon
Alice zit reeds een tijdje in een relatie vooraleer het tot haar doordringt dat ze ernstig mishandeld wordt. Om aan deze gevaarlijke man te ontsnappen, tronen haar twee beste vriendinnen haar mee naar een rustig en afgelegen chalet. Haar partner weet hen echter te vinden en eist dat Alice met hem vertrekt.

Actrice Anna Kendrick (Alice) in de film 'Alice, Darling'

Beoordeling van Gids.tv: ★★

Entertainment-score: 50% | IMDb ★ 5,4

Het intieme regiedebuut van de Britse Mary Nighy - dochter van acteerlegende Bill Nighy, die dit jaar nog een Oscarnominatie binnenhengelde - draait vooral om de vraag of Alice nog in staat is om zich los te wrikken uit haar ongezonde relatie. Daarmee laat actrice Anna Kendrick een mooie rol achter voor haar CV. Haar gezichtsuitdrukkingen van pijn en angst laten treffend zien hoe verstikkend een relatie kan zijn. Helaas heeft Alice Darling een mager script, waardoor de film uiteindelijk alsnog een lange saaie zit is. Het trage verloop, de weinig boeiende verhaallijn en het suffe einde maken deze film geen enerverende bioscoopervaring. Thuis op de bank is deze film op regenachtige woensdagmiddag waarschijnlijk wel een fijne wegkijker: de bioscoopervaring heb je er echter niet voor nodig. Een kleine twee sterren.

Cast
Naast Anna Kendrick (Pitch Perfect) en Charlie Carrick (Hidden Assets) zijn ook Kaniehtiio Horn (Death Wish) en Wunmi Mosaku (Fantastic Beasts and Where to Find Them) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Mary Nighy (Traces).

Vanaf 23 maart 2023 is de film Alice, Darling te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: drama. Tijdsduur: 89 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's