Deze films komen in april 2023 in de Nederlandse bioscopen

Deze films komen in april 2023 in de Nederlandse bioscopen
Met The Super Mario Bros. Movie en meer

Film :

Deze maand - april 2023 - verschijnen er weer uitstekende films in de bioscoop. Het moest er een keer van komen, Mario, Luigi en Princess Peach in een splinternieuwe animatiefilm deze maand, maar er is meer, veel meer. Gids.tv heeft de belangrijkste titels op een rij gezet.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten en in de bioscopen op Gids.tv.

Empire of Light (6 april)

Bioscoop

Bron: Searchlight Pictures
De verwachtingen zijn hoog als regisseur Sam Mendes (1917) met een nieuwe productie komt met Olivia Colman in de hoofdrol. Naast een ode aan cinema brengt Empire of the Light ook thema's als liefde, schizofrenie en eenzaamheid aan het licht. Lees hier waar je de film Empire of Light kunt kijken.

Super Mario Bros: The Movie (6 april)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures
Animatiestudio Illumination en gamemaker Nintendo brengen een nieuwe productie uit gebaseerd op de wereld van Super Mario Bros. Met de stemmen van onder ander Chris Pratt als Mario, Anya Taylor-Joy als Princess Peach, Charlie Day als Luigi en Jack Black als Bowser. Lees hier waar je Super Mario Bros: The Movie kunt kijken.

Beautiful Disaster (6 april)

Bioscoop

Bron: The Searchers
De makers van Cruel Intentions en After We Collided komen met deze nieuwe romantische film met After-acteur Dylan Sprouse en nieuwkomer Virginia Gardner in de hoofdrol. Abby doet haar best om haar duistere verleden te vergeten, maar "mister onenightstand" Travis gooit roet in het eten. Lees hier waar je de film Beautiful Disaster kunt kijken.

Air (13 april)

Bioscoop

Sinds acteur, schrijver en regisseur Ben Affleck en acteur en schrijver Matt Damon samen hebben gewerkt aan de geweldige Good Will Hunting, zijn de twee een ijzersterke combinatie in Hollywood. Het verhaal gaat over de baanbrekende samenwerking tussen de toen nog jonge Michael Jordan en de pas opgerichte basketbaldivisie van Nike, dat met het merk Air Jordan een revolutie teweegbracht in de sportwereld en de hedendaagse cultuur. Lees hier waar je de film Air kunt kijken.

The Pope's Exorcist (13 april)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures International
Deze film is geïnspireerd op de authentieke documenten van pater Gabriele Amorth, hoofd exorcisme bij het Vaticaan. Dus trek het knoflook en de kruizen maar uit de kast als Gladiator-ster Russell Crowe met de duivelse scepter zwaait. Lees hier waar je de film The Pope's Exorcist kunt kijken.

Black Lotus (13 april)

Bioscoop

Bron: Dutch FilmWorks
De grote droom van Rico Verhoeven gaat eindelijk uitkomen: de hoofdrol spelen in een actiefilm, waar wraak en rake klappen zeker gaan vallen. Een productie met internationale allure, want ook Frank Grillo en Roland Møller maken Amsterdam onveilig met stunts en vuurwerk. Lees hier waar je de film Black Lotus kunt kijken.

The Quiet Girl (13 april)

Bioscoop

Bron: Cinéart
Deze film is het ingetogen en betoverende debuut van de Ierse regisseur Colm Bairéad. Deze productie vertelt een universeel verhaal over het vinden van je eigen plek, gezien door de ogen van de jonge Cáit. Zowel de Ierse taal als het prachtige landschap kleuren haar wereld. Lees hier waar je de film The Quiet Girl kunt kijken.

Superkat Maurice (19 april)

Bioscoop

Bron: In The Air
Ratten, ratten, ratten! Ze zijn overal: in broodtrommels, dansend over tafelbladen en taarten stelend onder de neus van de banketbakker. Dus wat heeft elke stad nog? Een held en rattenvanger, Superkat Maurice! Nieuwe Ierse en Britse animatie met voor de Nederlandse versie stemmen van onder andere Georgina Verbaan, Patrick Martens en Nasrdin Dchar. Lees hier waar je de film Superkat Maurice kunt kijken.

Verloren Transport (20 april)

Bioscoop

Bron: September Films
In de lente van 1945 strandt een deportatietrein met honderden Joodse gevangenen bij een klein Duits dorp dat is ingenomen door het Rode Leger. Deze Tweede Wereldoorlog-film van regisseur Saskia Diesing die losjes is gebaseerd op een waargebeurd verhaal heeft hoofdrollen voor Anna Bachmann, Hanna van Vliet en Eugenie Anselin. Lees hier waar je de film Verloren Transport kunt kijken.

Evil Dead Rise (20 april)

Bioscoop

De geluiden uit het buitenland zijn enthousiast en gaat de media hier weer vertellen dat dit de engste horrorfilm is sinds jaren. Eerst zien dan geloven, maar de trailer is er wel eentje - klik aan op eigen risico - waar je ziet dat deze horrorfilm een sensatie gaat worden. Met hoofdrollen voor Alyssa Sutherland en Lily Sullivan. Lees hier waar je de film Evil Dead Rise kunt kijken.

A Good Person (20 april)

Bioscoop

Bron: MGM
Het verhaal gaat over Allison (actrice Florence Pugh) heeft alles: een geweldige verloofde, een carrière die in de lift zit en fijne familie en vrienden. Dan slaat het noodlot genadeloos toe. Bij een fataal auto-ongeluk komt haar toekomstige schoonzus om het leven. Lees hier waar je de film A Good Person kunt kijken.

Zomer in Frankrijk (27 april)

Bioscoop

Bron: Dutch FilmWorks
De verhoudingen tussen twee gezinnen worden behoorlijk op zijn kop gezet tijdens een zinderende zomer in Frankrijk. Nieuwe Nederlandse komedie waar het zonnetje (meestal) schijnt. Met onder andere Jan Kooijman, Fockeline Ouwerkerk, Jasmine Sendar en Tjebbo Gerritsma in de hoofdrollen. Lees hier waar je de film Zomer in Frankrijk kunt kijken.

Spoiler Alert (27 april)

Bioscoop

Het verhaal van de relatie tussen Michael Ausiello en Kit Cowan, die een tragische wending neemt wanneer bij Cowan terminale kanker wordt vastgesteld. Een veelbelovende komedie- en dramafilm met The Big Bang Theory-acteur Jim Parsons en Fleabag-ster Ben Aldridge in de hoofdrol. Lees hier waar je de film Spoiler Alert kunt kijken.

Bekijk hier het overzicht welke films er nu draaien in de Nederlandse bioscopen. Alle data hierboven zijn onder voorbehoud.

Actuele video's

Meer actuele video's