Serierecensie: documentaire Waco: American Apocalypse over sekteleider David Koresh in Waco-oorlog

Serierecensie: documentaire Waco: American Apocalypse over sekteleider David Koresh in Waco-oorlog
Van de makers van Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer

Film :

Vanaf 22 maart is de documentaireserie Waco: American Apocalypse te zien op Netflix. 'Vertrouw je op de Heer? Ik ben de Heer.' Dat zegt David Koresh op het moment dat hij zich zou gaan overgeven aan de politie. De strijd was toen echter nog lang niet gestreden. Lees hier de serierecensie van Waco: American Apocalypse.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

30 jaar geleden
In het jaar 1993 gaf de Amerikaanse regering een opsporingbevel uit voor machinegeweren tegen religieus leider David Koresh. Wat volgde was het grootste vuurgevecht op Amerikaanse bodem sinds de burgeroorlog, en een 51-daagse belegering die het grootste nieuws ter wereld werd.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 70% | IMDb ★ 7,8

Deze documentaireserie werd geregisseerd en uitvoerend geproduceerd door Tiller Russell, vooral bekend van een andere sterke true crime Netflix productie: Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer. De lanceringsdatum van deze productie (22 maart, red.) valt samen met de dertigste verjaardag van het Waco conflict. Tussen de geïnterviewden zijn onder meer het laatste kind dat levend is vrijgelaten uit de Koresh-compound, de hoofdonderhandelaar van de FBI die was toegewezen aan het Waco conflict en een van Koresh's spirituele echtgenotes. Deze documentaireserie bevat nooit eerder vertoond materiaal en scherpe beelden van deze dramatische gebeurtenissen. Een aanrader die die naast de soms zieke sektarische toestanden ook perfect laat zien hoe de politie te werk ging. Drie sterren.

Cast
Onder andere zijn er archiefbeelden van David Koresh te zien. Deze productie is geregisseerd door Tiller Russell (Operation Odessa).

Het terrein van sekteleider David Koresh in de serie 'Waco: American Apocalypse'

Vanaf 22 maart 2023 is de serie Waco: American Apocalypse te zien op Netflix. Deze serie bevat 3 afleveringen van rond de 45 minuten. Genre: documentaire.

Actuele video's

Meer actuele video's