Recensie: Tetris met Taron Egerton in bombastische concurrentiestrijd om het grote geld

Recensie: Tetris met Taron Egerton in bombastische concurrentiestrijd om het grote geld
Het verhaal achter het verslavende en wereldberoemde spel

Film :

Vanaf 31 maart is de film Tetris te zien op Apple TV+. Wie denkt dat het verhaal achter het wereldberoemde puzzel-computerspel Tetris er eentje was van vrede op aarde, heeft het mis. Onder andere Sega, Nintendo, Atari en Mirrorsoft vechten om de licensies in de nadagen van het Sovjetregime. Lees hier de filmrecensie van Tetris.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Henk Rogers
Het waargebeurde verhaal van de Amerikaans-Nederlandse videogameverkoper Henk Rogers en zijn ontdekking van Tetris in het jaar 1988. Wanneer hij het spel aan de man wil brengen, belandt hij in een zeer gevaarlijk web vol leugens en corruptie, achter het IJzeren Gordijn.

Acteur Togo Igawa, Rick Yune en Taron Egerton in de film 'Tetris'

Waar betekent Tetris eigenlijk?
Tetris is een combinatie van 'tetra' - Grieks voor 'vier' - en 'tennis'. alle stukken bestaan uit vier blokjes en de Russische bedenker Alexey Pajitnov was een liefhebber van tennis.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 70% | IMDb ★ 7,3

In de splinternieuwe film met de toepasselijke naam Tetris draait het nauwelijks om het spel zelf, maar vooral om de vele gehaaide zakenmannen die hun zakken willen vullen. Regisseur Jon S. Baird (Stan & Ollie) laat met toffe old school 8-bit animaties een verhaal zien waarin gewiekste kapitalisten elkaar proberen uit te spelen in een web dat door communisten gespannen werd. Het eerste uur is moeilijk te volgen omdat steeds meer partijen zich beginnen te mengen in de strijd om het grote geld: iets waar de KGB zich uiteraard graag in wil mengen. De kar wordt getrokken door acteur Taron Egerton, die wederom een sterke rol in huis heeft als Henk Rogers. Tetris is een vermakelijke achtbaanrit, maar opletten blijft een pré. Eenmaal een blokje fout neerzetten betekent direct game over. Drieënhalve ster.

Cast
Naast Taron Egerton (Rocketman) zijn ook Nikita Efremov (Londongrad), Togo Igawa (Invasion) en Toby Jones (The Hunger Games) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Jon S. Baird (Stan & Ollie).

Vanaf 31 maart 2023 is de film Tetris te zien op Apple TV+. Genre: biografie, drama. Tijdsduur: 118 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's