Recensie: Black Lotus brengt actie en drama in Amsterdam met de vuisten van Rico Verhoeven

Recensie: Black Lotus brengt actie en drama in Amsterdam met de vuisten van Rico Verhoeven
En aardige schurkenrol voor Frank Grillo

Film :

Vanaf 13 april is de film Black Lotus te zien in de bioscopen. De grote droom van sympatieke meervoudig wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven komt eindelijk uit: een hoofdrol spelen in een actiefilm met Hollywood allure. Lees hier de filmrecensie van Black Lotus.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

There's Always Something to Fight For
Een ex-agent Matteo van de speciale strijdkrachten voert een eenmansoorlog door de straten van Amsterdam om de dochter van zijn vriend te redden van het plaatselijke misdaadsyndicaat.

Acteur Frank Grillo (Saban) in de film 'Black Lotus'

Beoordeling van Gids.tv: ★½

Entertainment-score: 50% | IMDb ★ 5,1

Met een internationale cast, waarin onder andere Frank Grillo (Avengers: Endgame) en Roland Møller (Land of Mine) een rol spelen, zou het goed moeten komen. Tel daar de sterke Bulgaarse regisseur Todor Chapkanov (The Hitman's Bodyguard) bij op en een Oscar zou in de tas moeten zitten. Zou je denken. Helaas valt Black Lotus ondanks al deze feiten toch tegen. Rico Verhoeven heeft weinig tekst, wat in principe natuurlijk niet uit zou moeten maken, maar mist daardoor toch ook de nodige charisma en humor. Je moet onbedoeld lachen om de slechte dialogen, de ongepaste muziek en een uiterst schaamteloze copycat als een lijk in een rondvaartboot vol nonnen valt. Voor de liefhebber: iets soortgelijks hebben we al gezien in de film Amsterdamned. Wel heeft Rico nog een boodschap voor ons in de finale: "denk aan de dood, maar vergeet niet te leven" en daar is geen woord van gelogen. Toch komen we voor dit debuut van de grote Rico niet verder dan anderhalve ster.

Cast
Naast Rico Verhoeven (De film van Dylan Haegens) en Frank Grillo (Shattered) zijn ook Marie Dompnier (Black Hearts), Peter Franzén (Gunman), Rona-Lee Shimon (Fauda) en Roland Møller (Land of Mine) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Todor Chapkanov (Barbarian).

Vanaf 13 april 2023 is de film Black Lotus te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: actie, thriller. Tijdsduur: 90 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's