Recensie: Chupa is echte familiefilm met een mythologische wezen om van te houden

Recensie: Chupa is echte familiefilm met een mythologische wezen om van te houden
Met Demián Bichir en Christian Slater

Film :

Vanaf 7 april is de film Chupa te zien op Netflix. Is het een hond? Is het een kat? Of is het een Chupacabra? Een mythologische wezen om van te houden, maar helaas weet deze Spielberg-copycat niet te overtuigen. Lees hier de filmrecensie van Chupa.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Discover the legend
Tijdens een bezoek aan familie in Mexico raakt een eenzame jongen Alex genaamd, bevriend met een mythisch wezen dat zich op de boerderij van zijn grootvader verstopt en begint aan het avontuur van zijn leven.

Acteur Christian Slater (Richard Quinn) in de film 'Chupa'

Beoordeling van Gids.tv: ★★

Entertainment-score: 60% | IMDb ★ 5,6

Streamingdienst Netflix zet al zijn chips op deze familiefilm, die zo uit de koker van Amblin, de productiemaatschappij van Steven Spielberg zou kunnen komen. Chupa weet alleen bij lange na niet het niveau van de groot meester te komen. Het titelkarakter van deze film is zeker schattig, maar wel overduidelijk uit de computer. Je wilt alleen niet dat het beestje weer een verdovingspijl in zijn poot krijgt, afgevuurd door een tenenkrommende schurk die niet gered kan worden door het werk van acteur Christian Slater. Een zwakke familiefilm en een magere productie in zijn algemeen, maar uiteraard zal het voor het jongere publiek best wel weer genieten zijn. Helaas is dit geen hoogvlieger. Zelfs niet als je Chupa de chupacabra bent. Twee sterren.

Cast
Naast Christian Slater (Broken Arrow) en Evan Whitten (Mr. Robot) zijn ook Julio Cesar Cedillo (Sicario), Demián Bichir (Godzilla vs. Kong) en Nickolas Verdugo (Breakwater) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Jonás Cuarón (El Muerto).

Vanaf 7 april 2023 is de film Chupa te zien op Netflix. Genre: avontuur, familie, drama. Tijdsduur: 95 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's