Recensie: Guardians of the Galaxy Vol. 3 is emotionele laatste rollercoasterrit

Recensie: Guardians of the Galaxy Vol. 3 is emotionele laatste rollercoasterrit
Het laatste avontuur van de Guardians?

Film :

Vanaf donderdag 4 mei draait de nieuwe film Guardians of the Galaxy Vol. 3 in de Nederlandse bioscopen. Het promotiemateriaal van de Guardians film lijkt duidelijk te hinten op een afscheid: kunnen we dat afscheid wel aan? Lees hier de filmrecensie van Guardians of the Galaxy Vol. 3.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Het einde van de Guardians
Nog steeds aan het bijkomen van het enorme verlies van Gamora, verzamelt Peter Quill zijn team om het universum en een van henzelf te verdedigen - een missie die het einde van de Guardians zou kunnen betekenen als deze niet slaagt.

Bron: Disney

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 84% | IMDb ★ 8,4

We horen dat veel mensen die naar deze film toe willen verwachten met tranen de bioscoopzaal te verlaten. We verklappen natuurlijk niks, maar we raden de fans van de Guardians zeker aan een pakje zakdoeken mee te nemen. Wat ons betreft bewijst deze film tegelijk het gelijk én het ongelijk van regisseur Martin Scorsese, die de vergelijking maakte tussen Marvel films en 'rollercoasterritjes': James Gunn bewijst op zijn beurt met deze film dat hij een prachtig einde kan maken aan een franchise die bol staat van de 'rollercoaster' momenten, maar daarnaast ook gewoon prachtige emotionele momenten bevat. Om nog maar eens een cliché te gebruiken: de lach en de traan liggen dicht bij elkaar. Niet alles is perfect, dat beweren we allerminst. En toch heb je met deze film een uiterst vermakelijke en emotionele twee en een half uur te pakken. Een mooi einde van een mooie reeks. 4 sterren.

Cast
Naast Chris Pratt (The Super Mario Bros. Movie) en Dave Bautista (Glass Onion: A Knives Out Mystery) spelen ook Karen Gillan (Jumanji: Welcome to the Jungle), Pom Klementieff (Uncut Gems), Will Poulter (Maze Runner: The Death Cure) en de stemmen van Bradley Cooper (A Star is Born) en Maria Bakalova (Bodies Bodies Bodies) in deze film. Deze productie is geregisseerd door James Gunn (Superman: Legacy).

Vanaf 4 mei 2023 is Guardians of the Galaxy Vol. 3 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: komedie, superhelden, actie. Tijdsduur: 149 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's