Serierecensie: Queen Charlotte: A Bridgerton Story is zwijmelen bij seks en rommelige verhaallijnen

Serierecensie: Queen Charlotte: A Bridgerton Story is zwijmelen bij seks en rommelige verhaallijnen
Met schitterende India Amarteifio als jonge koningin

Film :

Vanaf 4 mei staat de miniserie Queen Charlotte: A Bridgerton Story op Netflix. Deze prequelserie rond één van de meest interessante karakters uit de Bridgerton-reeks, de koningin van Engeland, springt er wat ons betreft zeker niet uit. Maar: het blijft lekker kijken. Lees hier de recensie van Queen Charlotte: A Bridgerton Story.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Sociale elite
Door de ogen van de machtige Queen Charlotte volgen we in deze Bridgerton prequel haar huwelijk als jonge koningin met koning George. Een huwelijk dat niet alleen een groot liefdesverhaal is, maar ook zorgt voor verschuivingen binnen de gemeenschap. Het is het begin van de huidige sociale elite.

Golda Rosheuvel in 'Queen Charlotte'. Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 70% | IMDb ★ n.n.b.

Het is prijzenswaardig dat de makers van deze prequel hebben proberen te verantwoorden waarom de kritiek op Bridgerton - zwarte en witte groeperingen die gelijkwaardig leefden in de negentiende eeuw - onterecht is. Je krijgt tegelijkertijd meer informatie over de koningin én over de wereld er achter. Qua sfeer ademt deze serie exact wat Bridgerton in 2020 tot een zeer populaire serie maakte en wat dat betreft zijn de makers, die onder leiding staan van producent van Bridgerton Shonda Rhimes, niet vergeten wat die serie tot een Netflix succes maakt. De verhaallijnen zijn heel erg rommelig en sommige B en C plotjes ook erg onnodig, maar het belangrijkste ingrediënt zit door alle verhaallijnen heen gesponnen: seks. Want is het nu lekker of is het een verplichting? Een echte lenteserie, die je zowel onder een dekentjes als lekker buiten in de zon prima kunt kijken. 3 sterren.

Cast
Naast Golda Rosheuvel (Lady Macbeth), Adjoa Andoh (Invictus) en Ruth Gemmell (Good) zijn ook onder meer India Amarteifio (Line of Duty) en Freddie Dennis (The Nevers) te zien in deze serie. De serie is ontwikkeld door Shonda Rhimes (Scandal).

Vanaf 4 mei 2023 is Queen Charlotte: A Bridgerton Story te streamen op Netflix. Genre: romantiek, komedie. Aantal afleveringen: 6. Lengte afleveringen: tussen 50 en 90 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's