Serierecensie: American Born Chinese is persoonlijke serie in vreemde 'bovenwereld'

Serierecensie: American Born Chinese is persoonlijke serie in vreemde 'bovenwereld'
Met Michelle Yeoh en Ke Huy Quan

Film :

Vanaf 24 mei staat het eerste seizoen van American Born Chinese op Disney+. Na het grote succes van de film Everything Everywhere All at Once kijken we met veel genoegen uit naar nieuwe films en series die met de cast van die film uitkomen. En laten er nu net drie castleden in deze serie te zitten... Lees hier de recensie van American Born Chinese.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Deal met een mythische God
In de serie worden de beproevingen van een gewone Amerikaanse tiener beschreven. Zijn leven verandert voor altijd als hij vriendschap sluit met de zoon van een mythische god. Dit is het verhaal van een jongeman die knokt voor zijn eigen identiteit, met familiebeslommeringen, komedie en heel wat kungfu.

Bron: Disney

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 81% | IMDb ★ 6,2

Iets dat de naam 'Heavenly Realm' draagt: dat is vragen om onduidelijkheid. Het is niet vreemd dat de vreemde wereld ons direct terugslingert in de wereld van Everything Everywhere All at Once - vooral omdat we drie gezichten tegenkomen uit die film. De serie blijft echter haar aandacht focussen op de allerdaagse problemen van de hoofdpersoon, waarvan zijn zoektocht naar zelfvertrouwen veruit de meest interessante is. De zo nu en dan wat vreemde en ongrijpbare 'bovenwereld' blijft daardoor steeds op de achtergrond sluimeren, en dat is wat ons betreft de enige juiste keuze. Je leeft vanaf moment één mee met de hoofdpersonen en dat is iets dat niet altijd vanzelfsprekend. Disney brengt opnieuw een serie waar de volledige familie van kan genieten: niet alleen de kinderen, maar ook de ouders. Nu maar hopen dat de serie niet binnen de kortste keren van de dienst verdwenen is. 4 sterren.

Cast
Naast Ben Wang zien we ook Michelle Yeoh (Everything, Everywhere, All at Once), Yeo Yann Yann (Havoc), Chin Han (Marco Polo), Daniel Wu (Westworld) en Ke Huy Quan (Indiana Jones: Temple of Doom) in deze serie. Deze productie wordt geleid door Charles Yu en Kelvin Yu (Somebody I Used to Know).

Vanaf 24 mei 2023 is American Born Chinese seizoen 1 te streamen op Disney+. Genre: komedie, fantasie. Aantal afleveringen: 8. Lengte afleveringen: ca. 38 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's