Serierecensie: Muted (El Silencio) heeft zinderde spanning en donker mysterie

Serierecensie: Muted (El Silencio) heeft zinderde spanning en donker mysterie
Spaanse misdaadserie op Netflix

Film :

Vanaf 19 mei staat het eerste seizoen van Muted (ook bekend onder de Spaanse titel El Silencio) op Netflix. Als je jouw eigen ouders hebt vermoord, kun je niet zeggen dat je erg sympathiek overkomt. En toch lukt het de serie om dat in ieder geval zo te laten lijken. Lees hier de recensie van Muted seizoen 1.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Stilzwijgen
Sergio Ciscar zwijgt sinds hij zijn ouders heeft vermoord. Zes jaar later wordt hij vrijgelaten uit de gevangenis om deel te nemen aan een bewakingsprogramma onder leiding van een psychiater die zal proberen erachter te komen wat hij achter zijn stilzwijgen verbergt.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 71% | IMDb ★ 5,6

De serie doet er alles aan om de hoofdpersoon zo sympathiek mogelijk over te laten komen. Dat lukt de serie heel aardig. Vooral aan het begin van deze serie is de spanning om te snijden en je zit dan ook zo af en toe nagelbijtend op de bank. Langzaam wordt plaatsmaakt voor wat meer karakterontwikkeling, waardoor het lijkt alsof de serie meer wil zijn dan het eigenlijk is: een onterechte gedachte. Muted is een serie die meer spanning heeft dan de gemiddelde Netflix serie en daar is eigenlijk alles mee gezegd, want verder steekt het er niet echt bovenuit. het doet genoeg eer aan de goede naam en reputatie van Spaanse misdaadseries op de streamingdienst, maar vergelijk het vooral niet met toppers als Casa de Papel. 3,5 ster.

Cast
Naast Arón Piper (Sayen) zijn ook Almudena Amor (Hermana Muerte) en Cristina Kovani te zien in deze serie. Deze productie wordt geleid door Aitor Gabilondo (Patria).

Arón Piper in 'Muted'. Bron: Lander Larrañaga/Netflix

Vanaf 19 mei 2023 is Muted seizoen 1 te streamen op Netflix. Genre: misdaad. Aantal afleveringen: 6. Lengte afleveringen: ca. 45 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's