Recensie: Blood & Gold is snoeiharde oorlogsfilm met Quentin Tarantino-vibes

Recensie: Blood & Gold is snoeiharde oorlogsfilm met Quentin Tarantino-vibes
Met Robert Maaser en Roy McCrerey

Film :

Vanaf 26 mei is de film Blood & Gold te zien op Netflix. Regisseur Peter Thorwarth heeft goed gekeken naar films als The Magnificent Seven en het veel geprezen Inglourious Basterds. Het resultaat is verbluffend goed. Lees hier de filmrecensie van Blood & Gold.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Goud
In de nadagen van WOII raakt een Duitse deserteur die zo snel mogelijk wil terugkeren naar huis verwikkeld in een strijd tegen SS-troepen die op zoek zijn naar verborgen goud.

Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 80% | IMDb ★ 6,6

De film Blood & Gold is een grote verrassing op streamingdienst Netflix. Misschien missen we de vlijmscherpe en lange dialogen uit de Quentin Tarantino-films, maar de sfeer en humor is zeker terug te vinden in deze Duitse productie. Met een ijzersterke hoofdrol voor Robert Maaser en een vieze schurkenrol voor Alexander Scheer. De vele inventieve sterfgevallen zijn een feest voor het oog en met een dikke knipoog in elkaar gezet, het verhaal is vrij simpel maar verveelt echt geen moment. Ook de special effects (let op de briljante 'pil'-scene) en de rijke decors zien er erg goed uit. Niet voor tere zielen, maar een dikke aanrader op Netflix. Vier sterren.

Cast
Naast Robert Maaser (1917) en Roy McCrerey (Carnival Row) zijn ook Marie Hacke (Rosewood), Stephan Grossmann (Look Who's Back) en Alexander Scheer (Blood Red Sky) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Peter Thorwarth (Blood Red Sky).

Vanaf 26 mei 2023 is de film Blood & Gold te zien op Netflix. Genre: actie, komedie, oorlog, drama. Tijdsduur: 100 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's